Με 50 συμμετοχές ο επετειακός αγώνας για τα 50 χρόνια Ολυμπιακού Ράλλυ

Όλοι οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος θα δώσουν το παρών στη δεύτερη στροφή του θεσμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ένα πλήρωμα από την Ιταλία θα ταξιδέψει στον Πύργο για να αγωνιστεί στις ειδικές διαδρομές της Ηλείας. Διοργανωτής είναι το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ).


Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις θα διεξαχθεί ο φετινός αγώνας, καθώς οι 50 συμμετοχές αποτελούν αριθμό-ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας για τον αγώνα και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών! Αναφορικά με τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ, «σημαιοφόροι» της κατηγορίας C1 θα είναι οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης που προέρχονται από την επιτυχία τους στο πρόσφατο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας.


Η δράση ξεκινάει το Σάββατο 18 Μαΐου με το προαιρετικό shakedown που θα διεξαχθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 στη διαδρομή του Λάλα (4,77 χλμ.). Εκεί, οι αγωνιζόμενοι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την τελευταία δοκιμή και να ρυθμίσουν κατάλληλα το setup του αυτοκινήτου, ώστε να είναι έτοιμο για τις απαιτήσεις του αγώνα.

Η διαδικασία του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου για τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο shakedown θα διεξαχθεί στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή την Παρασκευή 17 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 20:00. Τα υπόλοιπα πληρώματα θα περάσουν από τη διαδικασία το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 15:00 έως τις 18:00 στον ίδιο χώρο. Το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00 θα γίνει η παρουσίαση των πληρωμάτων – Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα.


Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στις 08.00 στην έξοδο του Service Park (Θεματικό Πάρκο Ξυστρή) και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 17:12 την ίδια ημέρα. Ο αγώνας αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 79,48 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα