Λεβερκούζεν: Έσπασε τα κοντέρ η ομάδα του Αλόνσο, πρώτη στην Bundesliga που μένει αήττητη σε μία σεζόν

Ο Τσάμπι Αλόνσο δημιούργησε φέτος ένα εκπληκτικό σύνολο στην Λεβερκούζεν και τα αποτελέσματα στο χορτάρι ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, με τις ασπιρίνες να πραγματοποιούν συγκλονιστική πορεία και να κατακτούν τον πρώτο τίτλο Bundesliga στην ιστορία τους.

Συνολικά, η Λεβερκούζεν είναι αήττητη σε 51 ματς σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν (42 νίκες - 9 ισοπαλίες) και απέχει δύο ματς από το τρεμπλ και την ολοκλήρωση ενός ασύλληπτου αήττητου

(παίζει με την Αταλάντα στον τελικό του Europa League και με την Καϊζερσλάουτερν στον τελικό του DFB Pokal), με το πρώτο ωστόσο ρεκόρ να έχει ήδη επιτευχθεί.

Αυτό αφορά το αήττητο σε επίπεδο πρωταθλήματος, καθώς με το 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ το Σάββατο (18/05) για την 34η και τελευταία αγωνιστική έγινε η πρώτη ομάδα της Bundesliga που έμεινε αήττητη όλη τη σεζόν, με το ρεκόρ της να είναι 28 νίκες - 6 ισοπαλίες - 0 ήττες, 89 γκολ υπέρ - 24 κατά).

Επιπλέον, έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στις πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες που κατακτάει αήττητη πρωτάθλημα μέσα στον 21ο αιώνα, μετά από την Άρσεναλ στην Premier League τη σεζόν 2003-04 και την Γιουβέντους στην Serie A την σεζόν 2010-11.

Keywords
Τυχαία Θέματα