Βίντεο με ενόπλους σε τοποθεσία του ΟΗΕ στην Γάζα δημοσίευσε το Ισραήλ

14:27 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε ένα βίντεο από drone που δείχνει ενόπλους δίπλα σε αυτοκίνητα με το σήμα των Ηνωμένων Εθνών σε συγκρότημα του ΟΗΕ στην Ράφα της Γάζας.

Την διεξαγωγή έρευνας ζήτησε ο ισραηλινός στρατός από τα Ηνωμένα Έθνη για το περιστατικό με τους ενόπλους που εντοπίστηκαν σε τοποθεσία του ΟΗΕ

στην πόλη της Γάζας . Ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ανέφερε ότι το Σάββατο (11.05.2024) στρατεύματα αναγνώρισαν μαχητές σε κεντρικό συγκρότημα επιμελητείας της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανατολικά της Ράφα, όπου ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της UNRWA δήλωσε ότι η υπηρεσία εξετάζει τις εικόνες αυτές και θα δημοσιοποιήσει πληροφορίες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Στο χώρο που κατέγραψε το βίντεο συγκρίνοντας κοντινά κτίρια, στύλους, κάγκελα και δεξαμενές σε μία στέγη με εικόνες δορυφόρου και αρχείου, αλλά δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει την ημερομηνία βιντεοσκόπησης ούτε την ταυτότητα των ενόπλων.

Caught on : Terrorists roaming and shooting at an @UNRWA compound, accompanied by @UN vehicles.

The compound is located in eastern Rafah and is a central point for the distribution of aid on UNRWA’s behalf of Gaza.@cogatonline conveyed the findings to senior officials in… pic.twitter.com/E6rQfN482A

Israel Defense Forces (@IDF) May 14, 2024

Η υπηρεσία για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες έχει αποτελέσει τον στόχο σφοδρής κριτικής από το Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί την υπηρεσία ότι συνεργάζεται με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα και ζητά τη διάλυσή της. Η υπηρεσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός έχει προωθήσει το βίντεο σε «υψηλόβαθμα μέλη της διεθνούς κοινότητας» και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ των κέντρων επιμελητείας της υπηρεσίας και των «πρακτόρων της Χαμάς», όπως τους αποκάλεσε, κοντά στα οχήματά τους.

Η κριτική που άσκησε το Ισραήλ στην υπηρεσία έχει ενταθεί σε μια περίοδο συνεχούς διεθνούς πίεσης στο ίδιο προκειμένου να αυξήσει τις προμήθειες προς τη Γάζα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που απειλεί με σοβαρό λιμό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου.

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να επιτρέψει την είσοδο απεριόριστων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα και κατηγορεί τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς ότι δεν διανέμουν σωστά τη βοήθεια.

Οι υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών δηλώνουν ότι η διανομή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας έχει περιοριστεί σημαντικά λόγω των συγκρούσεων και έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ ότι περιορίζει την πρόσβαση στον θύλακα παρά τις προειδοποιήσεις για λιμό.

To άρθρο Βίντεο με ενόπλους σε τοποθεσία του ΟΗΕ στην Γάζα δημοσίευσε το Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, ΟΗΕ, Γάζα, Ισραήλ,vinteo, oie, gaza, israil