Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

11:06 12/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης και ανατολικά της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου συνεκπαίδευση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και αεροσκάφους AC-130 Gunship των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων στρατιωτικής συνεργασίας που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ.

Στην

συνεκπαίδευση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:

 Από την Πολεμική Αεροπορία, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-4 σε αποστολές συνοδείας και παροχής Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS).

 Από το Πολεμικό Ναυτικό, προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) με 1 Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου-Ταχείας Μεταφοράς MARK V (ΣΑΠ-ΤΜ/Mk-V).

Από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, 1 Ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) και προσωπικό με 1 Ταχύπλοο Σκάφος (Τ/Χ).

Κατά την διεξαγωγή της εκτελέστηκαν πυρά από το αεροσκάφος AC-130 , με κατάδειξη από την ομάδα JTAC, στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ. H Συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α., και συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή onalert

 

To άρθρο Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεκπαίδευση, Ενόπλων Δυνάμεων, Πολεμική Αεροπορία, ΗΠΑ,synekpaidefsi, enoplon dynameon, polemiki aeroporia, ipa