Ρωσία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία τείνουν χείρα βοηθείας για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί

22:58 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στο Ιράν σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια για την αναζήτηση του ελικοπτέρου η τύχη του οποίου αγνοείται και τη διερεύνηση των αιτίων του συμβάντος», μετέδωσε το RIA επικαλούμενο

δήλωση της εκπροσώπου της ρωσικής διπλωματίας.

Έτοιμο και το Κατάρ να παράσχει «κάθες μορφής υποστήριξης» στις επιχειρήσεις έρευνας του Ιράν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Ντόχα.

Με τη σειρά της και η Σαουδική Αραβία εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» της μετά την εξαφάνιση του ελικοπτέρου, προσφέροντας τη βοήθειά της στη χώρα για τον εντοπισμό του.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το βασίλειο στέκεται στο πλευρό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια που χρειάζονται οι ιρανικές αρχές», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας που διατηρεί μακροχρόνια αντιπαλότητα με το Ιράν.

To άρθρο Ρωσία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία τείνουν χείρα βοηθείας για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου του ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία Κατάρ Σαουδική Αραβία, Εμπραχίμ Ραϊσί,rosia katar saoudiki aravia, ebrachim raisi