Ολυμπιακός: Ώρα Ευρωπαϊκού τελικού για τους «ερυθρόλευκους» στο EHF European Cup

10:34 18/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Βάλουρ, στον πρώτο μεταξύ τους τελικό για το EHF European Cup του χάντμπολ.

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στον διπλό τελικό απέναντι στην ομάδα από το Ρέικιαβικ (18/05/24, 20:00), με τους Ισλανδούς μάλιστα να μετρούν μόνο νίκες

στην φετινή διοργάνωση του EHF European Cup.

Αναφορικά με τον επαναληπτικό, αυτός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (25/05/24) στην Χαλκίδα και το κλειστό «Τάσος Καμπούρης».

Με την επικράτησή τους επί της Φερεντσβάρος στους ημιτελικούς, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η τέταρτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στην καταληκτική αναμέτρηση της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η οποία έχει αλλάξει όνομα στη διάρκεια των χρόνων.

Την αρχή έκανε ο Φίλιππος Βέροιας τη σεζόν 2002-03, όταν αντιμετώπισε τη Σκιέρν στον (διπλό) τελικό του -τότε- Challenge Cup, αλλά το «εμπόδιο» της ομάδας από τη Δανία αποδείχθηκε… ανυπέρβλητο.

Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 ήταν η… σειρά του Διομήδη Άργους να φτάσει στον τελικό, ωστόσο οι «λύκοι» του Δημήτρη Δημητρούλια προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και κατέκτησαν το τρόπαιο, καθώς… «δάγκωσαν» την ελβετική Τουν.

Τη σεζόν 2017-18 η πορεία της ΑΕΚ έφερε την Ένωση στον τελικό του Challenge Cup, αλλά η ήττα 33-22 που γνώρισαν οι «κιτρινόμαυροι» στη Ρουμανία από την Ποταΐσα Τούρντα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, αποδείχθηκε… καταδικαστική.

Όμως, η ΑΕΚ επέστρεψε στον τελικό την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η οποία ήταν η «παρθενική» σεζόν της διοργάνωσης που είχε στο μεταξύ μετονομαστεί σε European Cup, και οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια κατέκτησαν το τρόπαιο, πανηγυρίζοντας δύο νίκες επί της Ίσταντς από τη Σουηδία.

Ο Ολυμπιακός διέγραψε μια εξαιρετική πορεία για να φτάσει στους τελικούς του European Cup, παραμένοντας αήττητος μέχρι σήμερα στην εφετινή διοργάνωση, στην οποία μετράει εννέα νίκες και μια ισοπαλία σε δέκα παιχνίδια.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν… επηρεάστηκαν από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, καθώς ο Νίκος Γραμματικός αποτέλεσε στις αρχές Φεβρουαρίου παρελθόν από το «τιμόνι» της ομάδας.

Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει με δύο νίκες την ιταλική Σάσαρι και την Τρόγκιρ από την Κροατία, ωστόσο συνέχισε στον ίδιο… ρυθμό και αφότου ανέλαβε τα «ηνία» ο Ζέλικο Μπάμπιτς.

Με τον Κροάτη στην άκρη του πάγκου, οι Πειραιώτες ξεπέρασαν με συνολικά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τα εμπόδια της ιταλικής Μπρίξεν και της Κρκα από τη Σλοβενία, για να φτάσουν στους ημιτελικούς του European Cup.

Η Φερεντσβάρος έφτασε πολύ κοντά στο να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη εφετινή ευρωπαϊκή ήττα του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι», μολονότι βρέθηκαν να χάνουν στη Βουδαπέστη με 28-26, 1:14 πριν τη λήξη του πρώτου ημιτελικού, απέσπασαν ισοπαλία χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Σάββας Σάββας.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό του European Cup διαθέτοντας στις τάξεις του τον δεύτερο σκόρερ της εφετινής διοργάνωσης.

Ο Σάββας έχει σημειώσει 61 τέρματα στα 10 παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», την ώρα που στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Αργεντινός Τόμας Βαλεντίν Κανέτε, ο οποίος… πρόλαβε σε οκτώ αγώνες να πετύχει 62 γκολ για λογαριασμό της Μπρίξεν, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός στους «16».

Πλέον ο διεθνής αριστερός ίντερ της ελληνικής ομάδας έχει άλλα δύο παιχνίδια μπροστά του, προκειμένου να αποσπάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, βοηθώντας παράλληλα τον Ολυμπιακό να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

Την πρώτη τριάδα με τους καλύτερους σκόρερ στο εφετινό European Cup συμπληρώνει ο Αυστριακός Μάρκους Μαρ της Μπρέγκεντς με 58 γκολ, ενώ ο καλύτερος… «εκτελεστής» της Βάλουρ είναι ο Μπένεντικτ Γκούναρ Όσκαρσον που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας με 50 τέρματα.

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Ολυμπιακός: Ώρα Ευρωπαϊκού τελικού για τους «ερυθρόλευκους» στο EHF European Cup δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Ώρα Ευρωπαϊκού, EHF European Cup,olybiakos, ora evropaikou, EHF European Cup