Ο Ερντογάν προκαλεί την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Η 19η Μαΐου επισφράγισε τη νίκη στον εθνικό μας αγώνα

13:58 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε προκλητικούς τόνους ήταν το μήνυμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που στην Τουρκία γιορτάζεται ως ημέρα που ξεκίνησε ο «πόλεμος της Ανεξαρτησίας».

Σε μια νέα επίδειξη τουρκικού πατριωτισμού ο Ερντογάν σε μήνυμά του για την 19η Μαΐου, που στην Τουρκία γιορτάζεται ως «Ημέρα μνήμης του Ατατούρκ, νεολαίας και αθλητισμού», εξήρε τον

«εθνικό αγώνα» του 1919 «κατά των εχθρικών δυνάμεων», όπως είπε, χωρίς φυσικά να κάνει καμία αναφορά στις θηριωδίες κατά των Ελλήνων του Πόντου.

«Η 19η Μαΐου 1919, η οποία ξεκίνησε στη Σαμψούντα πριν από 105 ακριβώς χρόνια και επισφράγισε τη νίκη στον εθνικό μας αγώνα. Είναι η ημερομηνία κατά την οποία μπήκε το πρώτο τούβλο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας», ισχυρίζεται στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος.

Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. pic.twitter.com/YtQ0ZAuJUf

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 19, 2024

«Και αυτή η ημερομηνία υπήρξε η σπίθα του πνεύματος της ανεξαρτησίας και του μέλλοντος που ξεσηκώθηκε από κάθε γωνιά της χώρας μας ενάντια στην εχθρική κατοχή του έθνους μας», υποστηρίζει ο Ερντογάν.

To άρθρο Ο Ερντογάν προκαλεί την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Η 19η Μαΐου επισφράγισε τη νίκη στον εθνικό μας αγώνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Ημέρα Μνήμης, Γενοκτονίας, Ποντίων, 19η Μαΐου,erntogan, imera mnimis, genoktonias, pontion, 19i maΐou