Ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι

18:54 16/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Στη Ρώμη βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηνών Χάρης Δούκας ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Ιταλικής πρωτεύουσας, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους σήμερα Δευτέρα (16.05.2024) για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις τους, δίνοντας έμφαση στα νέα εργαλεία που απαιτείται να χρησιμοποιήσουν, ώστε να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους. Ο Χάρης Δούκας

και ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, από την Ρώμη, εστίασαν σε θέματα καθημερινότητας, στα μέτρα που λαμβάνουν για την ενεργειακή ασφάλεια των πολιτών μέσω της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη φύτευση νέων δέντρων.

Παράλληλα, συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις δύο πρωτεύουσες, όπως η κατασκευή του νέου γηπέδου της Ρόμα και η Διπλή Ανάπλαση με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Στην προετοιμασία και σύναψη Μνημονίου συνεργασίας Αθήνας και Ρώμης συμφώνησαν οι δύο δήμαρχοι, με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό.

Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Αθηναίων προσκάλεσε τον δήμαρχο της Ρώμης να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα για την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας και ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι αποδέχθηκε την πρόσκληση.

To άρθρο Ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρης Δούκας, Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι,charis doukas, romis roberto gkoualtieri