Ο αεροχείμαρρος που φέρνει βροχές στα βόρεια μέχρι τη Δευτέρα και τα μικρά μυστικά του, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

13:09 17/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Την ώρα που η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο από σήμερα και για τις επόμενες μέρες, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικό στα βόρεια της χώρας εξαιτίας αεροχειμάρρου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «Τα μικρά μυστικά του αεροχείμαρρου» ο καιρός: «Ο #αεροχειμαρρος

είναι ο κύριος οδηγός των καιρικών συστημάτων τα οποία κινούνται ανάλογα με την ροή του. Τον παρομοιάζουμε σαν τις ράγες του τραίνου, που πάνω του κινούνται τα … βαγόνια του καιρού» σημειώνει και στη συνέχεια αναφέρεται στην άνοδο της θερμοκρασίας.

Συνεχίζει λέγοντας πως: «Στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρονται μεν θερμές μάζες αλλά και σκόνη, αλλά παράλληλα υπάρχει και η συννεφιά που παίζει ανασταλτικό ρόλο στην άνοδο της θερμοκρασίας (προς το παρόν). Είχαμε αναφερθεί γι’αυτό τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν πέρασε στο κοινό αυτή η πληροφόρηση». 

«Πολλές φορές μεταξύ δύο αξόνων του #jetstream (όπως βλέπουμε στην εικόνα) δημιουργείται άστατος καιρός. Αυτός ο καιρός θα επηρεάσει ως τη Δευτέρα κυρίως τα βόρεια, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση» σημειώνει.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο καιρός παρουσιάζει δύο πρόσωπα. 

 

To άρθρο Ο αεροχείμαρρος που φέρνει βροχές στα βόρεια μέχρι τη Δευτέρα και τα μικρά μυστικά του, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δευτέρα,deftera