Σε απόγνωση νεαρός μελισσοκόμος στην Κρήτη μετά από κλοπή - «Για να τα καταφέρω διέθετα χαρτζιλίκι μου»

12:16 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Θύμα κλοπή ο 17χρονος μελισσοκόμος στην Κρήτη, που πλέον βρίσκεται σε απόγνωση. Άκαρπες οι έρευνες των αστυνομικών για τους δράστες…

Μέσα σε ένα βράδυ χάθηκαν οι κόποι του 17χρονου Γιώργου, του μελισσοκόμου από τον Άγιο Βασίλειο, του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Ηράκλειο. Ο αυτοδίδακτος μελισσοκόμος είχε στην κατοχή του 26 κυψέλες, από τις οποίες 11 είχε μεταφέρει στον κάμπο των Πεζών,

από όπου και εκλάπησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Τελευταία φορά είχα πάει στις μέλισσες τη Δευτέρα του Πάσχα και ήταν όλες εκεί. Το προηγούμενο Σάββατο, όμως πήγε ο πατέρας μου και νόμιζε ότι τις είχα μεταφέρει καθώς δεν είχαν αφήσει τίποτα», εξομολογείτε ο 17χρονος, στο cretalive.gr.

Ο Γιώργος με τη μητέρα του κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να βρεθεί ο δράστης και οι κυψέλες. «Ήρθαν πήραν αποτυπώματα, όμως δυστυχώς δεν βρήκαν τίποτα. Ο Γιώργος είχε αφιερώσει πολύ κόπο και χρόνο για να τις αποκτήσει και είχε πολύ μεράκι για αυτή τη δουλειά», αναφέρει η μητέρα του 17χρονου, κ. Μαρία και συνεχίζει:

«Θυμάμαι ερχόταν σπίτι κάποιες φορές και τον είχαν τσιμπήσει 4-5 μέλισσες, “δεν προσέχεις καθόλου βρε Γιώργο” του έλεγα και εκείνος μου απαντούσε ”μαμά αν δεν σε τσιμπήσουν οι μέλισσες πως θα νιώσεις μελισσοκόμος;”».

Η ιστορία, όμως του Γιώργου με τις μέλισσες ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια περίπου κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν όλοι βρισκόμασταν σε καραντίνα. Όπως αποκάλυψε η κ. Μαρία ο 17χρονος ξεκίνησε βλέποντας βίντεο στο κινητό και μετά με αναζήτηση και μελέτη από το ίντερνετ. Την πρώτη του κυψέλη του την έκανε δώρο ένας οικογενειακός τους φίλος λέγοντάς του πως αν καταφέρει και τις φροντίσει σωστά, τότε κάνει για αυτή τη δουλειά. 

To άρθρο Σε απόγνωση νεαρός μελισσοκόμος στην Κρήτη μετά από κλοπή - «Για να τα καταφέρω διέθετα χαρτζιλίκι μου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Για, 17χρονος,kriti, gia, 17chronos