Εγκλωβισμένο στο πλοίο παραμένει το πλήρωμα 7 εβδομάδες μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

07:42 16/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Το παγιδευμένο φορτηγό πλοίο Dali στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε τον περασμένο Μάρτιο στη Βαλτιμόρη, θα ανασυρθεί πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, αφού οι αρχές πυροδότησαν εκρηκτικά σε ένα βασικό τμήμα της κατεστραμμένης γέφυρας Francis Scott Key, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Οι εκρηκτικές ύλες βοήθησαν στην κατεδάφιση ενός τμήματος των συντριμμιών της γέφυρας στη Βαλτιμόρη που

ακουμπούσε πάνω στο πλοίο – μια κίνηση που είχε σκοπό να βοηθήσει στην απελευθέρωση του πλοίου, σχεδόν επτά εβδομάδες αφότου χτύπησε τη γέφυρα και προκάλεσε την κατάρρευση του ανοίγματος.

Το “Dali”, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μήκος 300 μέτρων, προσέκρουσε στις 26 Μαρτίου σε έναν πυλώνα της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης, προκαλώντας την κατάρρευσή της και οδήγησε στον θάνατο έξι εργατών που πραγματοποιούσαν εργασίες επισκευής στο οδόστρωμα της γέφυρας.

Η κατάρρευση της γέφυρας οδήγησε σε μερικό αποκλεισμό των θαλάσσιων μεταφορών σε ένα από τα πιο δραστήρια λιμάνια της χώρας.

Οι αρχές – και το πλήρωμα – ελπίζουν ότι η κατεδάφιση θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας μακράς διαδικασίας που άφησε τους 21 ναυτικούς παγιδευμένους κ,αι αποκομμένους από τον κόσμο, χιλιάδες μίλια μακριά από τα σπίτια τους.

Αλλά προς το παρόν, παραμένει ασαφές πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τα 21 μέλη του πληρώματος του πλοίου – τα περισσότερα από τα οποία είναι Ινδοί και που δεν έχουν εγκαταλείψει το πλοίο κατά τη διάρκεια των σχεδόν επτά εβδομάδων από τότε που χτύπησε τη γέφυρα – παρέμειναν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Darrel Wilson, εκπρόσωπο της Synergy Marine Group, η οποία διαχειρίζεται το Dali.

Τα μέλη του πληρώματος “είναι όλα ασφαλή και βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνεχίσουν να βοηθούν την αντιμετώπιση της κατάστασης”, δήλωσε ο Γουίλσον.

Ενώ οι μηχανικοί ασχολούνται με την υλικοτεχνική υποδομή του καθαρισμού ενός μπερδεμένου χάους μετάλλων για να απελευθερώσουν το Dali, τα μέλη της ναυτικής κοινότητας της Βαλτιμόρης εξακολουθούν να ανησυχούν για την ευημερία του πληρώματος, δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος που βρίσκονται στο πλοίο.

“Παρόλο που δεν ταξιδεύουν, εξακολουθούν να εκτελούν τα συνήθη καθήκοντα του πληρώματος“, δήλωσε ο Γουίλσον. 

Η Ένωση Ναυτικών Αξιωματικών της Σιγκαπούρης και η Οργάνωση Ναυτικών της Σιγκαπούρης εξέδωσαν κοινή δήλωση το Σαββατοκύριακο, στην οποία δήλωσαν ότι ανησυχούν για την κατάσταση των ναυτικών που βρίσκονται στο πλοίο καθώς εξελίσσεται η έρευνα.

Το πλήρωμα φροντίζεται καλά, αλλά αισθάνεται αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε στο CNN ο αιδεσιμότατος Τζος Μέσικ, εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικών της Βαλτιμόρης. Έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, χάρη στα hotspots που βοήθησε να παραδώσει η ομάδα του Messick, αλλά δεν έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το FBI είχε κατασχέσει τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσε ο Messick. Αυτό κράτησε τα μέλη του πληρώματος αποκομμένα από τις οικογένειές τους και ανήμπορα να έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες πηγές, λένε τα συνδικάτα.

“Είναι λίγο ανήσυχοι λόγω της κατάστασης με τα τηλέφωνα. Προσπαθούμε να τους τα δώσουμε πίσω”, δήλωσε ο Messick. “Δεν είναι απλώς ένα τηλέφωνο, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, στα οικονομικά τους, στις επαφές τους, δεν μπορούν να δουν φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων πριν κοιμηθούν το βράδυ. Είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό τηλέφωνο”.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στο Dali τον Απρίλιο για να διασφαλίσουν την ευημερία του πληρώματος. Ζητούν να παραταθούν ή να ανανεωθούν οι βίζες του πληρώματος, ώστε να επιτραπεί η άδεια παραμονής στη στεριά. Τα συνδικάτα ζητούν επίσης τον άμεσο επαναπατρισμό των μελών του πληρώματος που δεν απαιτούνται για περαιτέρω έρευνα και την επιστροφή των ηλεκτρονικών τους συσκευών.

“Όσο και αν διαρκέσει η έρευνα, τα δικαιώματα και η ευημερία του πληρώματος δεν πρέπει να παραβιάζονται κατά τη διάρκειά της”, δήλωσε ο Dave Heindel, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτικών.

Προς το παρόν, στο πλήρωμα έχουν δοθεί κάρτες SIM και προσωρινά κινητά τηλέφωνα χωρίς δεδομένα, σύμφωνα με τον Messick.

Έλαβαν επίσης πακέτα φροντίδας από διάφορες κοινοτικές ομάδες και ιδιώτες, τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες περιλάμβαναν σνακ και χειροποίητα παπλώματα.

To άρθρο Εγκλωβισμένο στο πλοίο παραμένει το πλήρωμα 7 εβδομάδες μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγκλωβισμένο, Βαλτιμόρη,egklovismeno, valtimori