Έχουμε βίντεο με «πράκτορες της Χαμάς» να συνεργάζονται με υπηρεσία του ΟΗΕ λέει το Ισραήλ

15:14 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Το Ισραήλ επιμένει να κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι η υπηρεσία του για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες συνεργάζεται με τη Χαμάς.

Μάλιστα, ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από drone, στο οποίο φαίνονται ένοπλοι να στέκονται δίπλα σε οχήματα με το αναγνωριστικό σήμα των Ηνωμένων Εθνών σε συγκρότημα του ΟΗΕ

στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να διενεργήσουν έρευνα.

Όπως αναφέρουν οι ισραηλινοί, το Σάββατο (11/05/2024) στρατεύματα αναγνώρισαν μαχητές σε κεντρικό συγκρότημα επιμελητείας της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανατολικά της Ράφα, όπου ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της UNRWA δήλωσε ότι η υπηρεσία εξετάζει τις εικόνες αυτές και θα δημοσιοποιήσει πληροφορίες μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Το Reuters εντόπισε το χώρο που εμφανίζεται στο βίντεο συγκρίνοντας κοντινά κτίρια, στύλους, κάγκελα και δεξαμενές σε μία στέγη με εικόνες δορυφόρου και αρχείου, αλλά δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει την ημερομηνία βιντεοσκόπησης ούτε την ταυτότητα των ενόπλων.

Να σημειωθεί ότι η UNRWA έχει αποτελέσει τον στόχο σφοδρής κριτικής από το Ισραήλ, το οποίο την κατηγορεί ότι συνεργάζεται με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα και ζητά τη διάλυσή της. Η υπηρεσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.

Το Ισραήλ πήγε και ένα βήμα παραπέρα και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι το συγκεκριμένο βίντεο έχει προωθηθεί σε «υψηλόβαθμα μέλη της διεθνούς κοινότητας».

Κάλεσε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ των κέντρων επιμελητείας της UNRWA και αυτών που περιέγραψε ως «πράκτορες της Χαμάς» κοντά στα οχήματά τους.

Η κίνηση αυτή δεν θεωρείται τυχαία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή καθώς είναι μεγάλη η πίεση στο Ισραήλ να αυξήσει τις προμήθειες προς τη Γάζα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που απειλεί με σοβαρό λιμό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου.

To άρθρο Έχουμε βίντεο με «πράκτορες της Χαμάς» να συνεργάζονται με υπηρεσία του ΟΗΕ λέει το Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έχουμε, Χαμάς, ΟΗΕ, Ισραήλ,echoume, chamas, oie, israil