Γιάννης Βαρουφάκης: Αυτό το μπλουζάκι τον έκανε έξαλλο

23:06 8/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Γιάνης Βαρουφάκης: «Έκρηξη» μέσω twitter του γραμματέα του ΜέΡΑ25, επειδή βρήκε να πωλείται στο διαδίκτυο ένα μπλουζάκι που απεικονίζει τον με τον ίδιο να… σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία και από κάτω να συνοδεύεται από μια υβριστική λεζάντα. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επικοινώνησε με την εταιρία που προωθεί το συγκεκριμένο μπλουζάκι και ζήτησε να αποσυρθεί. Παράλληλα δήλωσε πως το κόμμα του είναι πανευρωπαϊκό άρα και περήφανα Γερμανικό.

Για

όλα αυτά ενημέρωσε ο ίδιος μέσω Twitter: «Μόλις είδα αυτή την προσβλητική διαφήμιση στο AMAZON-IT Το DiEM25 ήρθε αμέσως σε επαφή με την Amazon απαιτώντας την απόσυρσή του. Είμαστε ενιαίο πανευρωπαϊκό, διεθνιστικό κίνημα, άρα ΚΑΙ (περήφανα) Γερμανικό. Τέλος στην αλληλοδαιμονοποίηση των λαών!».

Μόλις είδα αυτή την προσβλητική διαφήμιση στο AMAZON-IT https://t.co/cDTMr756qL Το DiEM25 ήρθε αμέσως σε επαφή με την Amazon απαιτώντας την απόσυρσή του. Είμαστε ενιαίο πανευρωπαϊκό, διεθνιστικό κίνημα, άρα ΚΑΙ (περήφανα) Γερμανικό. Τέλος στην αλληλοδαιμονοποίηση των λαών!

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) April 8, 2020

Να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, δήλωσε ότι «η ΕΕ, άλλη μια φορά, ετοιμάζεται να μην κάνει τα απαραίτητα την ώρα που προσποιείται ότι τα κάνει». Ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά πως «ο,τιδήποτε αποφασιστεί στο Eurogroup που αφορά δάνεια και πιστωτικές γραμμές, που προστίθενται στο εθνικό χρέος, ισοδυναμούν με νέα μνημόνια. Με νέα δίνη χρέους-ύφεσης για όλους. Με το τέλος της ΕΕ».

Για τους λόγους αυτούς, προσθέτει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 «μην τολμήσετε λοιπόν να μιλήσετε για Σχέδιο Μάρσαλ αν πρόκειται για δάνεια και πιστωτικές γραμμές. Το Σχέδιο Μάρσαλ δεν ήταν δάνειο – ήταν χρηματικές ενισχύσεις στα ευρωπαϊκά κράτη και κουρέματα χρεών. Για αυτό και ήταν θεραπευτικό για την Ευρώπη».

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, τα ελάχιστα που πρέπει να κάνει η ΕΕ, είναι:

Πρώτον: Μεταφορά τουλάχιστον 1 τρισ. από τους ισχνούς ώμους των κρατών του Νότου προς ολόκληρη την ευρωζώνη. Αυτό είναι το ευρωομόλογο: Εργαλείο μεταφοράς χρέους από τους ώμους των κρατών προς τους ώμους ολόκληρης της Ένωσης. Όχι νέο χρέος για τα κράτη. Να γιατί δεν μπορεί ποτέ να εκδοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM, που μόνο να δανείζει στα κράτη μπορεί.Δεύτερον: Για να ανακάμψουμε βιώσιμα μετά την πανδημία «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάκαμψης & Πράσινων Επενδύσεων», το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την ΕΚΤ και θα εφαρμοστεί από νέο οργανισμό: τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πράσινης Ανάκαμψης».

The post Γιάννης Βαρουφάκης: Αυτό το μπλουζάκι τον έκανε έξαλλο appeared first on Flash.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα