Στην alphabank ta kataστηματα της citibank στην ελλαδα...

18:05 13/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι, την 13 Ιουνίου 2014, υπέγραψε μετά της Citibank International plc και της Citibank Overseas Investment Corporation (“Citi”), οριστική συμφωνία για την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, συμπεριλαμβανομένου του Diners
Club στην Ελλάδα...
Σύμφωνα με τους όρους της συμβάσεως, η εν λόγω συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια Ευρώ 2,1 δισ. - εκ των οποίων καταθέσεις ύψους Ευρώ 1,0 δισ. -, καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων, κυρίως πιστωτικών καρτών, ύψους Ευρώ 0,4 δισ., καθώς και το Δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής με 20 Καταστήματα, τα οποία εξυπηρετούν 480 χιλ. πελάτες. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, το εξειδικευμένο Προσωπικό που εργάζεται στο Δίκτυο Λιανικής Τραπεζικής της Citi, περίπου 730 εργαζόμενοι, θα ενσωματωθεί στην Alpha Bank.

Η εν λόγω συναλλαγή ακολουθεί την επιτυχή εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης το 2013 και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση της Alpha Bank ως “Τράπεζα Επιλογής” για τους πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Μέσω της εξαγοράς αυτής, η Alpha Bank προσβλέπει στην αξιοποίηση της εξειδικεύσεως της Citi στις εργασίες Wealth Management, καθώς και στον εμπλουτισμό των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών της. Η Alpha Bank ξεκινά επίσης συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, και ενισχύει έτσι περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των πιστωτικών καρτών. Οι Πελάτες τόσο της Alpha Bank, όσο και της Citi, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα