Απεβιωσε η ηθοποιος εκαλη σωκου...

08:29 9/9/2014 - Πηγή: Fimotro
«Έσβησε στα 87 της χρόνια, η Εκάλη Σώκου, η ηθοποιός που υπηρέτησε το Θεάτρο Τέχνης Κάρολος Κουν, μέχρι το τέλος της ζωής της. Η Εκάλη Σώκου «έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου...
και η κηδεία της τελέστηκε το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου.

Μετά από ένα μικρό ρολάκι στην κινηματογραφική ταινία αγγλικής παραγωγής "Ραντεβού Στη Μεσόγειο" ("Doctor At Sea"), η πρώτη της θεατρική εμφάνιση
ήταν το 1955, στο μονόπρακτο του Τέννεση Ουίλλιαμς, «Προς κατεδάφισιν», όπου έπαιζε τη μικρή Ουίλλυ. Ο Κουν ήθελε να της δώσει τον κύριο ρόλο στα "Οράματα της Σιμόν Μασάρ" του Μπρέχτ, αλλά δεν δέχτηκε η χήρα του συγγραφέα, η οποία υποστήριζε πως η νεαρή ηθοποιός ήταν ακατάλληλη διότι ο ρόλος πρέπει να παίζεται από έφηβη, σχεδόν παιδί.

Στο Θέατρο Τέχνης υπήρξε πρωταγωνίστρια μόνον στις αρχές της σταδιοδρομίας της ("Προς κατεδάφισιν", "Αυγουστιάτικο φεγγάρι"). Το μικροκαμωμένο σουλούπι της δεν έκανε για "ντάμες", όμως διέπρεψε σε ρόλους νεαρών κοριτσιών, αλλά και στην κωμωδία. Στο Θέατρο Τέχνης γνώρισε το Δημήτρη Χατζημάρκο (1919-1978) τον οποίο, μετά από ενθάρρυνση του ίδιου του Κουν, παντρεύτηκε το 1959 αποκτώντας ένα γιό, τον Ανδρέα Κάρολο, που γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1962.

Μέχρι το τέλος της ζωής της, παρέμεινε πιστή στο Θέατρο Τέχνης και εκτός μία και μοναδική μικρή συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία, έδρασε αποκλειστικά στο χώρο του θεάτρου.

Γεννημένη στο Αγρίνιο το 1927, η Εκάλη Σώκου ήταν πρώτη ξαδέλφη της δημοσιογράφου, Ροζίτας Σώκου.
Keywords
Τυχαία Θέματα