Τι θα κάνει ο Κ. Αγοραστός;

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Μετά τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σειρά παίρνει -από τους πολιτικούς- ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει αύριο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη.

Ο κ. Αγοραστός προσέρχεται με ήδη δύο μειονεκτήματα να τον συνοδεύουν. Το ένα είναι η προ ημερών άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Το δεύτερο, σε πιο πολιτικό επίπεδο,

έρχεται από τον περασμένο Οκτώβριο με τη δεινή εκλογική ήττα που υπέστη.

Ενδεχομένως και τα δύο αυτά έχουν επηρεάσει περαιτέρω την ψυχολογία του, η οποία, όπως λέγεται από συνομιλητές του -αλλά είναι και αυτονόητο-, έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Και όχι άδικα…

Αυτή τη στιγμή ο κ. Αγοραστός αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα των πολιτικών προσώπων που συνδέονται με την πολύνεκρη τραγωδία. Μάλιστα, τα τελευταία ευρήματα για ξυλόλιο και άλλες ουσίες σε μια από τις δύο αμαξοστοιχίες -κατά πάσα πιθανότητα την εμπορική- έχουν επιβαρύνει την κατάσταση και έχουν επαυξήσει τα ερωτήματα.

Λογικό επίσης είναι να προβληματίζεται, όπως επίσης λέγεται, για τη στάση που πρέπει να κρατήσει, αλλά κρίσιμη παράμετρο αποτελεί πάντα και η χρονική συγκυρία.

Το μείζον θέμα που τον αφορά, ως γνωστόν, έχει να κάνει με το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας και για το οποίο οι εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα είναι ασαφείς και συγκεχυμένες.

Ενώπιον της Βουλής ο πρώην περιφερειάρχης δεν θα μπορεί να καταφύγει εύκολα σε υπεκφυγές. Θα βρεθεί ενώπιον ερωτημάτων και θα κληθεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Θα πάρει πάνω του την ευθύνη για το μπάζωμα ή όχι, με ό,τι αυτό σημαίνει (και) για τις ποινικές ευθύνες;

Έχοντας ήδη εμπειρία δύο δεκαετιών στα κοινά, ο κ. Αγοραστός γνωρίζει καλά ότι -ύστερα και από την εκλογική ήττα του- δεν θεωρείται πολιτικά χρήσιμος. Θα βόλευε επομένως να τα φορτωθεί όλα ή να του τα φορτώσουν όλα. Ο ίδιος, άλλωστε, είναι αυτή τη στιγμή κατηγορούμενος και όχι οι άλλοι.

Παρά τις αρχικές δικαιολογίες του, μάλιστα, ότι το μπάζωμα ήταν «απαραίτητο» για να κάνουν τη δουλειά τους οι γερανοί με τη μεταφορά των βαγονιών, υπάρχουν οι (αδιάψευστες)  μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων ότι τους είχε εξομολογηθεί «εκτελούσα εντολές». Τίνων άραγε;

Υπάρχει και η απάντησή του στο εξώδικο του συλλόγου των συγγενών όπου αναφέρεται στις δύο συσκέψεις με τη συμμετοχή και του Χρήστου Τριαντόπουλου, ως υφυπουργού (τότε) Παρά τω Πρωθυπουργώ Κ. Μητσοτάκη.

Δεν αρκεί να «μιλήσει» (κάποια στιγμή) ο κ. Αγοραστός. Σημασία έχει και πότε θα το κάνει…

The post Τι θα κάνει ο Κ. Αγοραστός; appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα