"Στοπ" από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στη διαδικασία εκλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Δεκτό έγινε το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ (κοινοβουλευτικά Δημοκρατική Συμπαράταξη) να "παγώσουν" οι διαδικασίες επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και πλήρωσης θέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Υπενθυμίζεται πως χθες με δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήριζε "στρατηγική ήττα να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες

θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου.

Με απόφαση του ΠτΒ υπήρξε αναβολή της διαδικασίας ακρόασης των υποψηφίων στην Διάσκεψη της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε επιλέξει να εκκινήσει αρκετά νωρίς την διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρότι οι θητείες τελειώνουν στις 30 Ιουνίου.

Πηγές ΝΔ: Δε νοείται ο Α. Τσιπρας να λαμβάνει στο εξης αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα για χρόνια

Ξεκάθαρη θέση όσον αφορά στις πληροφορίες περί επικείμενων αλλαγών στις ανώτατες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας λαμβάνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

"Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι σε έξι ημέρες θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ηθικής δε νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια", είναι το σχόλιο πηγών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα