Προέχει η σωτηρία της Ελλάδας!

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, η λαοπρόβλητη με ηγέτη τον νέο Τσε Γκεβάρα που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα πατούσε κάτω τον Σόιμπλε και την Μέρκελ έχει πρόβλημα. Πολύ σοβαρό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο όλη τη χώρα. Δεν είναι ότι απλά θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σύντροφος Αλέξης θα χάσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την σοσιαλιστική επανάσταση.

Είναι ότι η Ελλάδα

δεν θα την γλιτώσει με τίποτε κυρίως επειδή η κυβέρνηση ρήμαξε τη χώρα αλλά και γιατί η συμφωνία που υπογράφηκε είναι τραγική. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και η υποταγή της χώρας.

Δεν έχει σημασία να αναζητήσουμε ευθύνες αυτή τη στιγμή. Τα Ειδικά Δικαστήρια και τα γουνάκια μπορούν να περιμένουν. Ο Γιάνης μπορεί προς το παρόν να κοιμάται ήσυχος, αυτό που προέχει είναι να υπάρξει μια ομαλοποίηση της κατάστασης αλλιώς πάμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες τώρα που το πολιτικό σύστημα καταρρέει και η οικονομία βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη καμπή. Ο εχθρός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός απαξιώθηκε από τη στιγμή που αντί για ραντεβού στα... γουναράδικα έδωσε ραντεβού στα...μνημονάδικα.

Ο κόσμος σιγά – σιγά θα το καταλάβει ότι η κυβέρνηση της αριστεράς είναι πλήρως απαξιωμένη και πρόδωσε τα όχι ή τα ναι του ελληνικού λαού.

Γι' αυτό και βλέπουμε ότι όλο το πολιτικό σύστημα στηρίζει τον Τσίπρα και θέλει να μην πάει η χώρα σε εκλογές. Για δείτε ότι όλα τα κόμματα λένε ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα και δεν ζητούν σε καμιά περίπτωση να πέσει η κυβέρνηση.

Που καταντήσαμε άραγε: Να λέμε ότι δεν πρέπει να πέσει η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς. Να ευχόμαστε να μην υπάρξει αριστερή παρένθεση μη τυχόν και προκληθεί τέτοια αναταραχή που θα οδηγήσει τη χώρα σε χειρότερες καταστάσεις.

Ο μεγάλος εχθρός της χώρας είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Δυστυχώς, ακόμη και να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή δύσκολα θα μπορούν να εφαρμοστούν. Και πολύ φοβούμαστε ότι η Ελλάδα οδηγείται αργά και βασανιστικά προς τη δραχμή, την φτωχοποίηση και την κοινωνική αναταραχή.

Τα όσα βλέπουμε να γίνονται τις τελευταίες ώρες δείχνουν μια βαθιά πολιτική σήψη που κινείται οριζόντια σε όλα τα κόμματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει μια τόσο βαριά συμφωνία γιατί άφησε την κατάσταση να φτάσει σε οριακό σημείο. Η Ελλάδα καταστρεφόταν σιγά – σιγά τα τελευταία χρόνια και με ελάχιστες προσπάθειες που έγιναν για να σταματήσει η κατρακύλα, δείχνει να μην αντέχει το τόσο ισχυρό κρας τεστ αυτής της επώδυνης συμφωνίας.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε τη θρυαλλίδα πολύ σοβαρών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Άθελά του, από ανοησία ή σκοπιμότητα, ο Αλ. Τσίπρας έγινε ο καταλύτης για μεγάλες ανατροπές στην πατρίδα, προς το χειρότερο.

Μάντεις κακών δεν είμαστε και είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού εύχεται αυτή τη στιγμή να μην καταρρεύσει μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Δεν έχει σημασία αν είναι καλή ή κακή αλλά ο κ. Τσίπρας οφείλει να σηκώσει το βάρος των λαθών και των επιλογών του. Κι έχοντας μια πλατιά πολιτική στήριξη πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια για να μην καταστραφεί η χώρα. Αυτή τη στήριξη που δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, ούτε η ΝΔ του Αντ. Σαμαρά, πρέπει τώρα να είναι απόλυτη στον Τσίπρα, μέχρις ότου να υπάρξει σταθεροποίηση του συστήματος. Διάλυση αυτού θα σημάνει κατάρρευση της οικονομίας και επιστροφή στη δραχμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού.

Υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν αυτή την κατάρρευση. Το λόμπι της δραχμής και μια σειρά από επιχειρηματίες καραδοκούν σαν τα κοράκια για να κάνουν κτήμα τους της χώρα. Μαζί και μια δράκα ακραίων στο πολιτικό σύστημα, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τα άκρα αριστερά που θέλουν να έχουν ρόλο στο διαλυμένο τοπίο.

Με την κεντροδεξιά να ψάχνεται, το σκληρό κέντρο και τη σοβαρή Αριστερά να μην ξέρουν που πατάν και που πηγαίνουν και την κυβερνώσα Αριστερά να χάνεται κάτω από το βάρος του Μνημονίου, οι επικίνδυνες στροφές για τη χώρα είναι πολλές.

Δεν ξέρουμε αν θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση υπό καθεστώς ομηρείας, με μειοψηφικό χαρακτήρα. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού τύπου Παπαδήμου ή θα πάμε σε εκλογές. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και απειλείται με Τιτανικό που θα πάρει πολλές ανθρώπινες ζωές μαζί του. Και στην καταστροφή δεν υπάρχουν ονοματεπώνυμα ή καταλογισμοί ευθυνών. Όλοι μαζί θα πεθάνουμε, μαζί και ο καπετάνιος. Πρέπει λοιπόν να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο. Πρωτοβουλίες, πολιτικές ή μη αλλά πρέπει να βγουν μπροστά και να κρούσουν τις καμπάνες της αφύπνισης. Δεν είναι ο Σόιμπλε ο εχθρός μας, αυτός είναι μέρος του προβλήματος. Πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση για να μη βουλιάξει. Και ο καθένας έχει το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα