Πετάει το γάντι η ΝΔ στην κυβέρνηση: Συμφωνεί με μείωση ΕΝΦΙΑ προς όλους;

Πρωτοβουλία για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία, πετώντας το…γάντι στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων να απαντήσει εάν συμφωνεί με τη μείωση του φόρου για όλους τους πολίτες.

"Το υπερπλεόνασμα είναι προϊόν της υπερφορολόγησης των πολιτών. Της στάσης πληρωμών. Από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα, ο κ. Μητσοτάκης έχει καθορίσει σαφώς την

πρότασή μας. Ένα μέρος να πάει σε εφάπαξ βοήθημα προς όλους τους μακροχρόνια ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Κι ένα μέρος να πάει στην έκπτωση προς όλους τους πολίτες, που έχουν καταβάλει ΕΝΦΙΑ. Η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ. Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν συμφωνεί με τη μείωση του φόρου για όλους. Τα χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας μας θα έρθουν στο προσκήνιο άμεσα", τόνισε, από το βήμα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη.

Εστιάζοντας στο αυριανό τετ α τετ της Ολομέλειας της Βουλής ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, η κ. Σπυράκη διεμήνυσε πως ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απολογηθεί για τη συνολική κατάσταση ανομίας στη χώρα. "Η χώρα είναι σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και ο πρωθυπουργός θα έρθει, για να απολογηθεί", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της εκπροσώπου της ΝΔ. Υπενθυμίζοντας, δε, περιστατικά, όπως αυτό της επίθεσης κατά του αστυνομικού τμήματος Πεύκης, η κ. Σπυράκη τόνισε πως υπάρχει σειρά θεμάτων, για τα οποία θα πρέπει να απολογηθεί ο πρωθυπουργός. "Υπάρχουν βασικά θέματα ανομίας. Εγκληματικές πράξεις που βασίζονται στο γεγονός πως κρατούμενοι είναι ελεύθεροι, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου", σημείωσε.

Η κ. Σπυράκη εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του κυβερνητικού οικοσυστήματος, λαμβάνοντας αφορμή από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. "Ο κ. Χουλιαράκης είπε επί λέξει πως είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η επιβάρυνση των έντιμων πολιτών, της μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών. Η κυβέρνηση εξοντώνει τους πιο έντιμους πολίτες. Παράλληλα, είναι παντελώς αδύναμη να εξοντώσει τη φοροδιαφυγή. Μπορεί να ξεκινήσει από τον παράνομο τζόγο, με τον οποίο ουδείς ασχολείται", είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κ. Σπυράκη, εστιάζοντας στα του προσφυγικού και του κ. Μουζάλα, τόνισε πως τίθεται ζήτημα επιδόσεων του αρμόδιου υπουργού, το οποίο δε θέτει μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η Κομισιόν. "Ο Φρανς Τίμερμανς έθεσε μία απλή ερώτηση: Γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια. Ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί από την κυβέρνηση", επεσήμανε, ενώ άσκησε αυστηρή κριτική και στην υπόθεση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. "Η εικόνα είναι τριτοκοσμική. Η ανικανότητα της κυβέρνησης προσβάλει τους πολίτες, που στήνονται στις ουρές. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε αυτή", είπε.

Όσον αφορά στις καταγγελίες της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναλαμβάνει τη συκοφαντία εναντίον του κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως, κατά την κατάθεση της κ. Τσακάλου, η ίδια είπε πως ο κ. Μητσοτάκης εξόφλησε ο ίδιος το τηλεφωνικό κέντρο που έλαβε.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα