Όποιος κουράστηκε να πέσει για ύπνο

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*

Υπάρχει σε μερικούς μια περίεργη στρεβλή αντίληψη πως το φιλελεύθερος στα οικονομικά πάει πακέτο με τον ενδοτισμό στα εθνικά θέματα, την ενοχική στάση απέναντι στην αριστερά και τον εναγκαλισμό της woke ψυχοπάθειας.

Δεν τους περνάει δε από το μυαλό πως, αν έχεις… μυαλό, ξέρεις πως μόνο η ελεύθερη ανταγωνιστική οικονομία παράγει ανάπτυξη και ευημερία, η δε οικονομία προϋποθέτει ασφάλεια, εσωτερική και εξωτερική, και πως ο πατριωτισμός είναι κάτι τόσο φυσικό όσο η αγάπη για την οικογένειά μας, αλλά και απολύτως αναγκαίο για να ανατρέφεις πολίτες πιστούς στην

πατρίδα, στη νομιμότητα, σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο αρχών και πως τα σύνορά μας δεν είναι πόρτες σαλούν.

Έτσι γίνεται αυτονόητη η αντίθεση στον μηδενισμό και ολοκληρωτισμό της αριστερίλας, από τη σταλινική ως τον σαλεμένο δικαιωματισμό, αλλά και η αντίθεση στον ολοκληρωτισμό των πρωτόγονων μιμητών του κεντροευρωπαϊκού ρατσιστικού νασιοναλισμού, που απέχει από τον εθνικισμό του ελληνικού εθνικού κινήματος, από τη Φιλική Εταιρεία και το 1821, τη συκοφαντημένη Εθνική Εταιρεία, τον Μακεδονικό Αγώνα, τον Βενιζέλο, τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του Έθνους στη Μικρά Ασία το 1919-1922, τον Δραγούμη και τον Πλαστήρα, ως την ΕΟΚΑ, όσο η Ακρόπολη και η Βεργίνα από το Άουσβιτς.

Διάγουμε άλλη μια περίοδο διάστασης λαού και ηγεσίας. Όλο και πιο συχνά ακούμε φωνές ενδοτικού «ρεαλισμού» πως έχουμε ηττηθεί στην Κύπρο, πως η Τουρκία είναι ισχυρή και πρέπει να κάνουμε επώδυνο συμβιβασμό και στην Κύπρο και στο Αιγαίο, πως τα Σκόπια τα λένε όλοι Μακεδονία και να κάνουμε κι εκεί επώδυνο συμβιβασμό.

Στο Σκοπιανό δε, τι σας έλεγα πριν από λίγες μέρες; Θα πάρει την ηγεσία το VMRO, θα χρησιμοποιήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για κωλόχαρτο και όλοι αυτοί που καλύφθηκαν πίσω από την άθλια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεβρακωθούν. Κέρδισε λοιπόν τις εκλογές το παλαιοναζιστικό VMRO, μπροστά τους ο Κασιδιάρης είναι λοάτκι ναυτοπρόσκοπος, και η κυβέρνηση παρακαλάει τους κατσαπλιάδες να σεβαστούν τη Συμφωνία. Έπεται Δελφινάριο.

Για την Κύπρο δε, ένα από τα επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα είναι ο χρόνος, πως περάσανε 50 χρόνια από τον «Αττίλα» και η λύση θα είναι όλο και χειρότερη, πως πρέπει να βιαστούμε. Αυτό που υπονοούν αλλά δεν το λένε είναι να δεχτούμε όχι απλά Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ένα μοντέλο τύπου Σχεδίου Ανάν, αλλά κάτι χειρότερο, όπου και οι ελεύθερες περιοχές θα τεθούν υπό την επικυριαρχία των Τούρκων και στο σύνολό του ο Ελληνισμός, από την Καρπασία ως τον Έβρο, θα γίνει δορυφόρος της Νέας Υψηλής Πύλης, με συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αφού παραιτηθούμε από σειρά δικαιωμάτων και συμφερόντων μας και Ελλάς και Κύπρος δορυφοροποιηθούμε έναντι της Τουρκίας. Κάτι δηλαδή σαν Ηγεμονίες της Βλαχίας. Και, φυσικά, σε βάθος χρόνου θα μας καταπιούν.

Το πρόβλημα είναι ο τρόπος σκέψης και προσέγγισης της ψευτοελίτ που έχουμε. Αντί να σκέφτονται και να σχεδιάζουν με αιώνες, σκέφτονται και σχεδιάζουν από εθνικές σε ευρωεκλογές, κι αυτό με το γνωστό «σύστημα Αλέφαντος», τουτέστιν «όλοι μπρος και όλοι πίσω».

Θα σας δώσω ένα αντίστοιχο παράδειγμα. Οι Εβραίοι διώχτηκαν από τη γη τους και βρέθηκαν διασπαρμένοι ανά την υφήλιο, κλοτσοσκούφι των Εθνών, κοντά 2.000 χρόνια πριν. Δεν είχαν κράτος, δεν είχαν τίποτα. Η ευχή στα γιορταστικά δείπνα τους όμως, είτε στα γκέτο είτε στην Αμερική ή στην αχανή Ρωσία, παντού ήταν μία, «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ!», όταν για αιώνες το μέρος με τους λιγότερους Εβραίους στον κόσμο ήταν η αρχαία γη του Ισραήλ. Είχαν δε μοιραστεί κι αυτοί κάποια στιγμή στη Διασπορά.

Σε χώρες όπως η Γερμανία, υπήρξε ισχυρή η τάση των αφομοιωτών, που θεωρούσαν ουτοπία την επιστροφή στη Σιών, στην Ιερουσαλήμ, και έλεγαν πως έπρεπε να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες, να βγουν από τα γκέτο, να γίνουν ένα με τους Γερμανούς, Γάλλους, Άγγλους, Αμερικανούς. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως ο Χίτλερ σκότωσε χιλιάδες Γερμανοεβραίους βετεράνους του Α΄ Π.Π., μερικοί παρασημοφορεμένοι.

Μαντέψτε ποιοι υπερίσχυσαν, ποιοι διατήρησαν την εβραϊκή γλώσσα και ταυτότητα, ποιοι ίδρυσαν το Εβραϊκό Πρακτορείο, ποιοι με ηγέτη τον Θεόδωρο Χερτσλ οργάνωσαν πολιτικά και οικονομικά τη σταδιακή επιστροφή Εβραίων γεωπόνων, μηχανικών, αγροτών, γιατρών, στρατιωτικών στη γη του Ισραήλ, ποιοι οργάνωσαν τη σταδιακή εξαγορά της γης από τους Άραβες και έφτιαξαν τα πρώτα κιμπούτς.

Αυτοί που πίστευαν ως τα βάθη της ψυχής τους την πατρώα ευχή πως το όραμα ενός εβραϊκού κράτους στην αρχαία γη του Έθνους τους είναι εφικτό. Και το έκαναν έπειτα από 2.000 χρόνια! Κι εμείς στην Κύπρο κουραστήκαμε στα 50 χρόνια;

Όποιος κουράστηκε να σηκώσει το χέρι του και να πάει για ύπνο. Το «χιλιετές Ράιχ», αδέρφια, έζησε 12 μόλις χρόνια. Η κραταιά ΕΣΣΔ τα τίναξε στα 72 χρόνια. Πόσο θα αντέξει η πολυεθνική, αυταρχική, βουτηγμένη στο αίμα και με σαθρά θεμέλια στη Γενοκτονία των Χριστιανών Τουρκία;

Τα καθήκοντά μας προϋποθέτουν υπομονή, επαγρύπνηση, γενναιότητα, θυσίες, ιδρώτα, χρήμα, να είμαστε ισχυροί, να έχουμε συμμαχίες, να επέμβουμε δυναμικά στη λύση του Δημογραφικού, να διδάσκουμε φρόνιμα στα παιδιά μας, να μη μας καταπιούν ισλαμιστές μουσαφιραίοι, να χτίσουμε αποτρεπτική ισχύ και να εκπέμπουμε το μήνυμα πως αυτή την ισχύ θα τη χρησιμοποιήσουμε αδίστακτα.

Αν δεν γίνει στον δικό μας βιολογικό βίο, να δουλέψουμε για τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Να ξαναγίνουμε έφηβο, ρωμαλέο Έθνος. Είναι ευγενής σκοπός.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

The post Όποιος κουράστηκε να πέσει για ύπνο appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα