Κυριάκο, δώσε στον λαό σου έστω έναν από τους εκατομμύρια χιτώνες σου!

13:13 3/5/2024 - Πηγή: Antinews

Του Κώστα Πρώιμου

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Περιουσίες τεράστιες και «χρήμα με ουρά» κρατώντας τον εσταυρωμένο στο χέρι δε γίνονται. Ονόματα και διευθύνσεις ουκ ολίγες, αν θέλετε και απόδειξη του ανωτέρω. Με πιάνουν τα γέλια όταν ακούω για τίμιους και συνάμα αυτοδημιούργητους μεγαλοεπιχειρηματίες στην εποχή μας. Ο πρωταγωνιστής των ημερών, ο διάσημος Ιησούς το ‘χε πει άλλωστε: «Είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά ο πλούσιος να εισέλθει στη Βασιλεία του Θεού».

Δεν είναι

όμως απαραίτητα κακά στοιχεία όλοι οι ζάμπλουτοι. Τι εννοώ; Δε θέλουν όλοι τους να βλάψουν συνειδητά τον συνάνθρωπό τους, ή σώνει και καλά να δώσουν ακόμη και εντολή δολοφονίας για όσους ενδεχομένως είναι σε θέση να κατεδαφίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Κακομαθημένα παιδάκια είναι αρκετοί από αυτούς που δε μπορούν να σταθούν χωρίς τη χρυσόσκονη στην αναπνοή τους, μήτε να «περπατήσουν» στα δικά τους πόδια χωρίς βαστάζους και μια σωρεία επίπλαστων αναγκών…

Ωστόσο, έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί οι εκατομμυριούχοι συνεχώς αυξάνουν σε μια παγκόσμια κοινωνία που εν γένει έχει περιέλθει σε οικονομική ύφεση; Δεν είναι λίγο αντιφατικό; Μα, κυρίως λόγω της εκτεταμένης αλλά συγκεκαλλυμένης διαφθοράς σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού, του κοινωνικού και σαφώς του οικονομικού βίου. Παλιότερα ήταν θεωρητικά πιο δύσκολο να σε «βουτήξουν» εγκαίρως, πριν καταφέρεις να τινάξεις τη μπάνκα. Σήμερα όμως, ενώ θα έπρεπε να είναι πιο εύκολο με την εφαρμογή προχωρημένης τεχνολογίας καθώς έχουν συσταθεί ένα σωρό υπηρεσίες και ανεξάρτητες αρχές που διασφαλίζουν το κράτος δικαίου και τους κανόνες της ισοπολιτείας, εν τούτοις αν μπεις στο κόλπο είναι πιο εύκολο να τη σκαπουλάρεις διότι και η «επιστήμη» της διαφθοράς εξελίσσεται με ασύλληπτους ρυθμούς και εφαρμόζει τις μεθόδους επέκτασής της με φοβερούς σύγχρονους τρόπους και ποικίλες επιπτώσεις σε όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση.

Προς επίρρωση των όσων εν περιλήψει αναφέραμε παραπάνω ας κρατήσουμε προς στιγμήν τη λειτουργία του νεοσύστατου τμήματος στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας περί οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς. Επεξηγεί τις σχέσεις ενός κράτους και μιας πολιτείας με τα πλοκάμια της μαφίας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα που διδάσκονται και σίγουρα ερμηνεύουν με επιστημονική αξιοπιστία πολλά από τα σημεία των καιρών.

Ας μην πλατειάζουμε όμως, καθώς σκοπός του άρθρου είναι να μπούμε λίγο στο πνεύμα αυτών των αγίων ημερών. Τι κήρυττε φόρα-παρτίδα στο ποίμνιό του και χωρίς περιστροφές ο Ιησούς και θεωρείται ακόμη και μετά από δύο χιλιάδες χρόνια μεγάλος μάγκας: Αν έχεις δύο χιτώνες δώσε στον διπλανό σου που δεν έχει τον ένα. Γιατί το έλεγε; Διότι διαπίστωνε υπό το καθεστώς της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και των δοτών της ότι οι κοινωνικές ανισότητες ήταν απίστευτα διευρυμένες.

Μια κάστα επικρατούσε, που κυβερνούσε και λεηλατούσε προκλητικά τον βίο του κοσμάκη,  με εγκάθετους, ύπατους αρμοστές, επιτρόπους, Καϊάφες, Άννες και θεσμικά τσιράκια των Ρωμαίων να διάγουν οργιώδη πολυτελή βίο και ο λαός τους να βρίσκεται βυθισμένος στην απόλυτη φτώχεια.

Γιατί αναγκαστήκανε να τον «φάνε» με συνοπτικές διαδικασίες; Φτάνοντας στο σημείο να μετατοπίσουν την ευθύνη και να λερώσουν τεχνηέντως εν τέλει με το αίμα Του τον λαό;

Πώς κατάφεραν να τουμπάρουν την κοινή γνώμη; Λαϊκό δικαστήριο δε στήθηκε και ο κοσμάκης «αποφάσισε»; Σταύρωσον Αυτόν δε «διέταξε» ο όχλος;

Ο λόγος είναι προφανής: Ο Ιησούς άρχισε να ξυπνάει τα πρόβατα… Είχε ήδη δημιουργήσει πολιτικό ρεύμα και σταδιακά απειλούσε το κραταιό σύστημα διακυβέρνησης εκείνης της άγριας εποχής.

Σας θυμίζει κάτι αυτό το σκηνικό; Μήπως έχει επανέλθει; Ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της νεοελληνικής κοινωνίας δε φτωχοποιείται; Όμως ο κύριος Μητσοτάκης χθες στη Μητρόπολη έκανε μπροστά στις κάμερες τον σταυρό του σαν καλός χριστιανός και συνεπώς ταπεινός θαυμαστής του Ιησού. Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…

ΥΓ. Κυριάκο, δώσε στο λαό σου έστω έναν από τους εκατομμύρια χιτώνες σου!

The post Κυριάκο, δώσε στον λαό σου έστω έναν από τους εκατομμύρια χιτώνες σου! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκο,kyriako