Η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιχνιδάκι ή τρενάκι στα χέρια του Αλέξη και του Πάνου

Ένα ακόμη ναυάγιο, που πέρασε απαρατήρητο, καταγράφει η κυβέρνηση η οποία σε λίγο θα υπερηφανεύεται ότι το μοναδικό σημαντικό έργο της είναι… το άνοιγμα της ΕΡΤ των εύφορων τεμπέληδων.

Χθες η Ρωσία αποφάσισε να παρατείνει για ένα χρόνο τις κυρώσεις έναντι των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που σημαίνει ότι η εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων δεν μπορεί να υπάρξει. Η… περήφανη διαπραγμάτευση στις

Βρυξέλλες δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση να ασχοληθεί με ένα πολύ σημαντικό θέμα και μένουν πλέον οι υποσχέσεις ότι το «ξανθό γένος» θα μας σώσει.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι μπορεί να πετύχει την εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων χάρη στις καλές σχέσεις που έχει με τη Μόσχα αλλά και γιατί μπορεί να εκβιάσει τους Ευρωπαίους «παίζοντας» το ρωσικό χαρτί. Για άλλη μια φορά απέτυχε παταγωδώς στις προβλέψεις, για ακόμη μια φορά κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Αν αυτό συνδυαστεί και με τις αποτυχίες στον τομέα των αγωγών τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η οικονομική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης απλά οδηγεί την Ελλάδα σε μεγάλες αποτυχίες.

Μόλις προχθές ο Παν. Λαφαζάνης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι δεν θα πάρουμε την «μπροστάντζα» 3 ή 5 δις ευρώ για έναν αγωγό που δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά. Το παραμύθι πρέπει να τελειώσει. Η Ρωσία δεν έχει λεφτά ούτε για τους πολίτες της. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιχνιδάκι ή τρενάκι στα χέρια του Αλέξη και του Πάνου. Τα γεωπολιτικά καλό είναι να τα μάθουν στον ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα βγάλουν από μέσα τους τις παλαιοκομμουνιστικές εμμονές. Όταν ακόμη κάποιοι πηγαίνουν στην Αγία Πετρούπολη και βλέπουν… Λένινγκραντ. Όταν συναντώνται με τον Πούτιν και πιστεύουν ότι συνάντησαν τον Λένιν. Κι όταν κάνουν δουλειές με μια μαφιόζικη, ολιγαρχική ρωσική νομενκλατούρα και νομίζουν ότι συνομιλούν με τους Μπολσεβίκους, τότε σίγουρα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Το παραμύθι των Ρώσων, των αγωγών, των Κινέζων που θα αγοράσουν ομόλογα ή των BRICS που θα μας δανείσουν δις για να γλιτώσουμε από τους κακούς Ευρωπαίους και το ΔΝΤ έχει τελειώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον κόσμο σε πολλά πράγματα, ένα από αυτά ήταν ότι βρήκε την «λεφτουδιά» που βγάζει χρήμα. Τώρα που κατέρρευσε το ψέμα είναι καιρός να πληρώσουν όλοι οι ψεύτες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα