Η αντιπολίτευση ως παρατράγουδο

Κι εκεί που έλεγες ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πάνε χειρότερα τα πράγματα, ενέσκηψε Κασσελάκης

Του Παναγιώτη Λιάκου

Στην αρχή δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν κάτι σαν κεραυνός εν αιθρία, σαν διάττων αστήρ. Χάρηκαν οι απογοητευμένοι οπαδοί του αριστερίστικου κόμματος διότι φώτισε το γκριζαρισμένο συριζιάνικο τοπίο με την αδιάκοπη τηλεοπτική προβολή του και με τα μυριάδες δημοσιεύματα που τον αφορούσαν. Και από κοινωνικής απόψεως ήταν κατά 50% αρμοστός με την κομματική, νεοταξική ιδεολογία.

Παντρεμένος με άνδρα, γαρ.

Ωστόσο, το άλλο 50% του κασσελάκειου «σετ» δεν τους πολυάρεσε, διότι κάπως δεξιόφερνε ή -για την ακρίβεια- φιλελεδόφερνε. Ωστόσο, ως φερμένος από την Αμερική, διαθέτων κάποιο κομπόδεμα, φάνταζε πολλά υποσχόμενος και ίσως ικανός να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις για το κόμμα, που έδειχνε να βαδίζει ολοταχώς προς το σκoροφαγωμένο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι στους οποίους δεν καλάρεσε ο νέος πρόεδρος με την «αδιαμεσολάβητη» επαφή με τον λαό. Κάτι δεν τους γέμιζε το μάτι. Κάπως τους φαινόταν να προσεγγίζει και να ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας.      Ίσως να έφταιγε το γεγονός της εντυπωσιακής έλλειψης ουσιώδους πολιτικής κατάρτισης του ανδρός. Ίσως να μετρούσαν αρνητικά κάποια κομπαρσιλίκια που έκανε – λεκτικά και… πρακτικά. Δύσκολα, άλλωστε, μπορεί να του συγχωρεθεί η λέξη «κρατίδιο» που ξεστόμισε για το ψευδοκράτος των Τούρκων στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Στα πρακτικά κομπαρσιλίκια περιλαμβάνονται μια αχρείαστη εκδρομή των βουλευτών που οργάνωσε ο ίδιος στις Σπέτσες και τα… ακροβατικά που έκανε σε σχολείο ΑμεΑ στην Αθήνα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, γενικώς, είναι μια χαρά για να τον δείχνει η τηλεόραση να λέει (σε όχι καλά ελληνικά) διάφορες χαριτωμενιές, αλλά πολιτικά δεν πείθει. Κι αυτό φαίνεται και από την αποχώρηση στελεχών από το κόμμα του και από τις δημοσκοπήσεις και στις συζητήσεις απλών πολιτών που εκφράζουν τη δυσφορία τους για την ανυπαρξία αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο αντιμετωπίζει αντιπολιτευόμενους του στιλ και του πολιτικού βεληνεκούς Κασσελάκη, θα «παίζει» μόνος του. Κι αυτό το παιχνίδι είναι σε βάρος του λαού και της πατρίδας.

The post Η αντιπολίτευση ως παρατράγουδο appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η αντιπολίτευση ως παρατράγουδο,