Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα

Σήμερα έχουμε Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το βράδυ πάρτι στο Συριζαίϊκο κανάλι της Μεσογείων, ο Β. Λεβέντης τους γλεντάει όλους εκδικούμενος για τις… πίτσες 30 ετών ενώ οι… αξύριστες χήρες του Κολωνακίου, της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου θα κλαψουρίζουν για ακόμη μια ημέρα για την «προσβολή» που τους έγινε. Άλλωστε δεν μπορείς

να τα βάλεις με το κατεστημένο που χρόνια τώρα καθορίζει τις εξελίξεις στον καλλιτεχνικό αλλά και τον πολιτικό χώρο. Ξέρετε πόσες «αξύριστες χήρες» υπάρχουν στους δύο αυτούς τομείς της ζωής μας και δεν αφήνουν τίποτε και κανέναν να μιλήσει;

Εν πάση περιπτώσει, όσο οι παραπάνω θα γλεντάνε τη ζωή τους, τόσο η ΝΔ θα συνεχίζει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων. Μια καθ’ όλα κρίσιμη διαδικασία για τον προϋπολογισμό ολοκληρώθηκε με την αξιωματική αντιπολίτευση απλά να μην υπάρχει. Όχι ότι φταίει ο κατά τα άλλα συμπαθής Πλακιωτάκης, αλλά γιατί μ’ αυτόν και τον Βαγγέλα να λέει τα γνωστά δικά του, η ΝΔ απλά δεν υπήρχε στη Βουλή. Και θα συνεχίσει να μην υπάρχει έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Ούτε 14 ημέρες από την υποτιθέμενη ημερομηνία των εκλογών και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Θα διεξαχθούν εκλογές; Θα πάει ο κόσμος ή σιχάθηκε; Θα συνεχιστεί το ρεζιλίκι που κάποιοι επιδιώκουν; Όλα στον αέρα, ακόμη και η σύμβαση με την Vodafone. Αλλά και εκλογές να γίνουν με όσα έχουν συμβεί, με τον κόσμο να έχει ξενερώσει και με μια διαδικασία που κανείς δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο ότι θα είναι αδιάβλητη, καθίσταται σαφές ότι η ΝΔ βρίσκεται και πάλι ενώπιον ενός νέου φιάσκου, είτε στηθούν κάλπες είτε όχι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, ο Βαγγέλας εκμυστηρεύεται στους στενούς του συνεργάτες ότι κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τη ΝΔ, να διασπάσουν την κεντροδεξιά, κάποια άγνωστα συμφέροντα που θα το ήθελαν πολύ αυτό.

Αλλά και ο παρ’ ολίγον μνηστήρας Ν. Δένδιας, αναφέρεται σε κάτι τέτοιο ενώ στη Συγγρού τώρα τσακώνονται για το αν οι δημοσκοπήσεις είναι πλαστές ή όχι. Που μάλλον είναι γιατί… εντελώς τυχαία όλες δείχνουν τον Τζιτζικώστα να πετάει.

Δεν θα διαφωνήσουμε με το ότι κάποιοι θέλουν την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς. Το έχουμε γράψει κατά καιρούς, όμως, ο Βαγγέλας δεν λέει ονόματα, δεν κάνει καταγγελίες παρά μόνο διαρροές. Και βεβαίως δεν κάνει την αυτοκριτική του, για το αν έχει κι αυτός φταίξιμο για το χάος στο κόμμα. Είναι φανερό ότι τη διάλυση της ΝΔ τη θέλουν όσοι βολεύονται με τον Τσίπρα στην εξουσία. Τι καλύτερο από ένα πειθήνιο όργανο που κάνει ό,τι του ζητήσουν αλλά κι όταν δεν το κάνει θα στήσουν μια οικουμενική με έναν αδύναμο ΣΥΡΙΖΑ και μια διαλυμένη ΝΔ; Επιχειρηματίες και εφοπλιστές που θέλουν τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας και φυσικά ο αμερικανικός παράγοντας που νιώθει μια χαρά με το να ελέγχει το κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Και σ’ όλα αυτά που συμβαίνουν η ΝΔ βρίσκεται στον αέρα. Καμιά ελπίδα, καμιά διέξοδος, μια πορεία προς την καταστροφή που επιταχύνεται καθώς ο κόσμος βλέπει να συμβαίνουν γύρω του πράγματα και δεν θέλει να τα πιστέψει. Όπως π.χ. την «συμμαχία» του Τσίπρα με τον καραμανλικό παράγοντα για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής. Ίσως για να έρθει αργότερα ο σωτήρας και να πάρει το μαγαζί χωρίς καμιά αντίσταση. Όμως, ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο που είπε και ο Αλέξης. Δείτε τι έπαθε ο Παυλόπουλος με την υποδοχή του στη Σύρο; Και έρχονται κι άλλες στιγμές αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος που παίζει παιχνίδια. Οι αγρότες ετοιμάζονται για τον Ιανουάριο, οι συνταξιούχοι επίσης, το ξύλο θα πέφτει σύννεφο και δεν θα βγαίνει από τον παράδεισο.

Δεν είναι διαλυμένη, λοιπόν η Νέα Δημοκρατία. Όλο το πολιτικό σύστημα είναι διαλυμένο. Ξέρετε τι συμβαίνει στο Μαξίμου; Ο Τσίπρας τα έχει πάρει κρανίο με τον Δραγασάκη γιατί λέει παίζει παιχνίδια οικουμενικής με τον ίδιο πρωθυπουργό. Έχει επίσης να αντιμετωπίσει τον Σταθάκη και τον Φλαμπουράρη, τους ξεχασιάρηδες της κυβέρνησης. Αλλά και την οικονομία που δεν πάει καλά όσο κι αν κάποιοι ταΐζουν σανό τον κόσμο. Με 560 δις ευρώ συνολικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Με διαλυμένες τράπεζες και ταμεία, τον κόσμο φοβισμένο, ούτε μια θέση εργασίας νέα, τον ΣΥΡΙΖΑ να στήνει κομματικό κράτος και να διορίζει αφειδώς, τα ξένα funds να έρχονται με φόρα και τους δανειστές να λένε «πρώτα ασφαλιστικό και άλλα σκληρά μέτρα και μετά βλέπουμε για αναδιάρθρωση χρέους», η χώρα είναι και πάλι στην κόψη του ξυραφιού.

Διαλυμένος ΣΥΡΙΖΑ, διαλυμένη ΝΔ, διαλυμένο κέντρο. Έλληνες πολιτικοί, ρίξτε μια ματιά τι έγινε χθες στη Γαλλία. Η… ελληνίδα Λεπέν αναζητείται, μπορεί να είναι και άνδρας… γαλαζοαίματος. Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
bora gr.com
Τυχαία Θέματα