Εφτά νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα - Στα 73 το σύνολο

16:43 8/3/2020 - Πηγή: Antinews

Εφτά νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι και τα επτά νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Νωρίτερα στην ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του

υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είχε αναφερθεί ότι «ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται».

Το νέο στοιχείο που προέκυψε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδείχθηκε τελικά ότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, σχετίζονται με ήδη υπάρχοντα και κανένα δεν αποτελεί κρούσμα που προήλθε από άγνωστη πηγή μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.

Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.

Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

31 σχολεία κλείνουν μέχρι και 22/3

Μετά από απόφαση υπουργείων Υγείας και Παιδείας, 31 σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από αύριο, Δευτέρα 9/3 έως Κυριακή 22/3 για προληπτικούς λόγους.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κοροναϊό.

Πρώτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό, θα ανακοινωθούν αύριο από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας

Την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού, θα ανακοινώσουν αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Σύσκεψη για τον κοροναϊό στο Μαξίμου

Σύσκεψη για τον κοροναϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Ιταλία: Σε 366 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία, 7.375 τα κρούσματα

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία άγγιξαν πλέον τα 7.375, ενώ οι νεκροί είναι 366.

Σε σχέση με χθες έχασαν την ζωή τους άλλοι 133 άνθρωποι, ενώ 622 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι 1.314. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

Το 73% των θανόντων ζούσε στην Λομβαρδία. Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η Ιταλία κλείνει τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα μουσεία, λόγω κοροναϊού

Η Ιταλία θα κλείσει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κοροναϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Εκτός από την καραντίνα, στην οποία έθεσε εκατομμύρια Ιταλούς στο βόρειο τμήμα της χώρας, η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν από σήμερα και μέχρι τις 3 Απριλίου οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ' ένα μπαρ ή σ' ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, όμως ορισμένες θα μπορέσουν εντούτοις να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

Μέτρα ακόμη πιο περιοριστικά ελήφθησαν επίσης για ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας, της περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σήμερα σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό.

Μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα στην Λομβαρδία και σε άλλες δώδεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, πολλοί Ιταλοί οι οποίοι ζουν στο Μιλάνο αλλά κατάγονται από άλλες περιοχές, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένα με προορισμό τον ιταλικό Νότο. Στους δυο κύριους σταθμούς του Μιλάνου (Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι) την περασμένη νύχτα, καταγράφηκαν στιγμές έντασης, διότι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στα βαγόνια όλοι οι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούσαν. «Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας», δήλωσαν ορισμένοι επιβάτες στους ιταλούς δημοσιογράφους.

Ο Τύπος σήμερα σχολιάζει ότι ο συνωστισμός που προκλήθηκε παραβίασε τους κανόνες που έχει θέσει η κυβέρνηση για τήρηση απόστασης ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, κάποιοι κάτοικοι του Μιλάνου αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη οδικώς, τόσο για να βοηθήσουν να επιστρέψουν συγγενείς τους που είχαν μεταβεί στην εξοχή λόγω σαββατοκύριακου, όσο και επειδή προτιμούν προς το παρόν να μετακινηθούν εκτός «κόκκινης ζώνης».

Οι αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257. Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 113 ασθενείς.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία.

«Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Εξεγέρσεις σημειώθηκαν σήμερα σε σειρά φυλακών εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση.

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

Χθες βράδυ, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κοροναϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Γαλλία: Οι αρχές ανακοινώνουν τρεις νέους θανάτους, 1.126 τα κρούσματα συνολικά

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τρεις νέους θανάτους από τον κοροναϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, κι ενώ ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων αυξάνεται επίσης.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 1.126 από τις 16.00 ώρα Ελλάδος σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 177 κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά χθες, Σάββατο, ο οποίος είχε αυξηθεί κατά 336 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

Ιράν: Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 194 - τα κρούσματα ανήλθαν σε 6.566

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στο Ιράν αυξήθηκε σε 194 και τα κρούσματα ανήλθαν σε 6566, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Ρωσία: Με φυλάκιση απειλεί η Μόσχα όσους έχουν επισκεφθεί τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό και δεν τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για 14 ημέρες

Οι δημοτικές αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι όσοι δεν τίθενται εκούσια σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες έπειτα από επίσκεψή τους στις χώρες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Οι αρχές της πόλης κήρυξαν την Πέμπτη "κατάσταση ύψιστου συναγερμού" και επέβαλαν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού στην ρωσική πρωτεύουσα.

Όσοι επιστρέφουν από την Κίνα, την Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία καθώς και από άλλες χώρες που εμφανίζουν πιθανόν "ανησυχητικές" ενδείξεις σε σχέση με τον κοροναϊό θα πρέπει να τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το δημαρχείο της Μόσχας.

Οι υγειονομικές αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν σήμερα ότι όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς θα αντιμετωπίζουν αυστηρή τιμωρία περιλαμβανομένης της φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Διευκρίνισε ότι οι αρχές θα διαπιστώνουν αν τηρείται ο κατ΄οίκον περιορισμός μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Σε ενημερωτικό τους φυλλάδιο οι αρχές αναφέρουν ότι επιτρέπεται σε όσους βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους αλλά σε ώρα που κυκλοφορούν λίγοι άνθρωποι στους δρόμους και φορώντας προστατευτική μάσκα.

Μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν καταγραφει 15 κρούσματα του ιού.

Σε 273 ανήλθαν τα κρούσματα στη Βρετανία. Το Βερολίνο προτείνει την ματαίωση δημόσιων εκδηλώσεων με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε 273 από 209 που ήταν χθες, ανέφερε σήμερα στο Twitter το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Περισσότεροι από 23.500 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κοροναϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ μέχρι στιγμής μόνο δύο ασθενείς με κοροναϊό έχουν πεθάνει.

Στη Γερμανία ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν πρότεινε σήμερα την ματαίωση όλων των δημόσιων εκδηλώσεων με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα οι διοργανωτές δίσταζαν να αποφασίσουν κάτι τέτοιο.

"Δεδομένου ότι τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία, αυτό θα πρέπει να αλλάξει γρήγορα", δήλωσε ο υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Δύο ακόμη θάνατοι στην Ολλανδία, στα 265 τα κρούσματα. Ένας θάνατος στην Ελβετία, 281 κρούσματα

Δύο ακόμη ασθενείς με κοροναϊό στην Ολλανδία κατέληξαν ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από τον covid-19 στη χώρα σε 3, ανακοίνωσαν ολλανδοί αξιωματούχοι υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε στους 265 από 188 που ήταν χθες. Η Ολλανδία ανέφερε τον πρώτο θάνατο από τον covid-19 την Παρασκευή.

Ένας ασθενής από κοροναϊό κατέληξε σε νοσοκομείο του Λίσταλ της Ελβετίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του καντονίου της Βασιλείας.

Με τον νέο αυτόν θάνατο ο αριθμός των νεκρών από τον covid-19 στη χώρα ανήλθε σε δύο.

Μέχρι αυτή την ώρα οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανέφεραν 281 κρούσματα του κοροναϊού.

Δεύτερο κρούσμα στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεύτερο κρούσμα του κοροναϊού εντοπίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα και 46 υπάλληλοί του κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν την υγεία τους, σύμφωνα με ένα email που εστάλη και περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Το email εστάλη την Παρασκευή από τον Γουίλιαμ Σάπκοτ, τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης οργανωτικής ανάπτυξης και υπηρεσιών του Συμβουλίου, και ανέφερε ότι ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρακολουθήσει μια συνάντηση των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών στις 2 Μαρτίου, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Όλοι οι χώροι στους οποίους είχε πάει σφραγίστηκαν και απολυμάνθηκαν.

Το Συμβούλιο, το οποίο φιλοξενεί συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών και διασκέψεις της ΕΕ, απασχολεί περίπου 3.000 υπαλλήλους.

Όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις, ανάμεσά τους και οι συνομιλίες των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ στις 12 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κανονικά και "δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για περιορισμό των προγραμματισμένων συναντήσεων", ανέφερε το email.

Σήμερα δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει κάποιος εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

Σε άλλη εξέλιξη, το υπουργείο Υγείας του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 200 και ότι ο κοροναϊός έχει αρχίσει την διάδοση στην κοινότητα ανάμεσα στον πληθυσμό της χώρας.

Ο πάπας εκφώνησε το κυριακάτικο κήρυγμά του μέσω Ίντερνετ

Λέγοντας ότι αισθάνεται "εγκλωβισμένος" ο πάπας Φραγκίσκος εκφώνησε το κυριακάτικο κήρυγμά του σήμερα μέσω του Ίντερνετ μέσα από το Βατικανό αντί να μιλήσει από το ανοιχτό παράθυρο ενώπιον τεράστιου πλήθους, όπως συνηθίζεται.

Ωστόσο εμφανίστηκε για λίγο μόνο στο παράθυρο και κούνησε το χέρι του στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην τεράστια πλατεία του Αγίου Πέτρου, που συνήθως συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες.

Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες.

"Είναι λίγο περίεργο το σημερινό κήρυγμα με τον πάπα κλεισμένο στην βιβλιοθήκη, αλλά σας βλέπω και είμαι κοντά σας", είπε.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος δεν έδωσε την ευχή του και εκφώνησε το κήρυγμά του πίσω από παράθυρο από το 2013 που εξελέγη, πέραν των περιπτώσεων εκείνων όπου ταξίδευε εκτός Ρώμης.

"Βρίσκομαι με την προσευχή μου κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας της παρούσας επιδημίας του κοροναϊού αλλά και σε εκείνους που τους φροντίζουν", είπε.

Ο ποντίφικας ενθάρρυνε τους πιστούς "να ζήσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή με την δύναμη της πίστης, την πεποίθηση της ελπίδας και τον ζήλο της φιλανθρωπίας". Στη συνέχεια το παράθυρο άνοιξε και κούνησε το χέρι του για λίγο χωρίς να μιλήσει.

Πηγή του Βατικανού είπε ότι από αύριο τα μουσεία του, τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν έξι εκατομμύρια επισκέπτες, θα είναι κλειστά.

Στους δέκα οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην κινεζική πόλη Τσιουαντζόου της επαρχίας Φουτζιάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείου Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, αφού κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο χώρος χρησιμοποιούνταν για να τίθενται σε καραντίνα άτομα τα οποία βρίσκονται υπό παρακολούηθηση για τον ιό.

Το ξενοδοχείο Σιντζιά, 80 δωματίων, άρχισε να καταρρέει χθες, Σάββατο, το βράδυ. Μέχρι τις 16:00 σήμερα, ώρα Πεκίνου, οι αρχές είχαν ανασύρει από τα συντρίμμια 48 ανθρώπους, ανακοίνωσε το υπουργείο. Από αυτούς, 10 επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι εστάλησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως 71 άνθρωποι είχαν παγιδευθεί τη στιγμή της καταστροφής και 23 εξακολουθούν να αναζητούνται. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
νέα, ελλαδα, υφυπουργός υγείας, καπη, σχολεια, ΦΠΑ, γαλλια, ρωσία, τίθενται, κορεα, twitter, βρυξέλλες, email, reuters, δημοτικες εκλογες 2010, κικιλιας, σταση εργασιας, μετρο, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, Γόνδολες της Βενετίας, αυξηση φπα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, εκλογες 2010 δημοτικες, κινηματογραφοι, δημητριαδης, χωρες, ρωσία, βενετια, βερολινο, γερμανια, ηνωμενο βασιλειο, θανατος, ιος, ιραν, ισπανια, ιταλια, ιταλικα, κινα, μιλανο, ολλανδια, ρωμη, σχολες, τηλεοραση, υγεια, υπουργειο οικονομικων, χθες βραδυ, ωρα, email, reuters, αυξηση, απε, βατικανο, εβδομαδες, βορεια, βραδυ, βρυξέλλες, γεγονοτα, γινονται, γουιλιαμ, δευτερο, δευτερα, δυναμη, δωδεκα, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκουσια, ελβετια, εβδομαδα, ενημερωση, εξελιξη, εξι, επτα, ευρωπη, ζωη, ζωνη, ιδιο, ιντερνετ, ισχυει, υφυπουργος, θεατρα, ιδρυμα, καπη, κυβερνηση, κειμενο, λογο, μαξιμου, μοσχα, ναπολη, νικη, νυχτα, νοσοκομεια, ξενοδοχειο, ο τυπος σημερα, πεμπτη, πηγη, πορτα, σαββατο, συνεχεια, σειρα, σπιτι, σπιτια, τιμωρια, τυπος, τίθενται, τμημα, υπουργειο υγειας, τρενα, υπουργος παιδειας, υφυπουργός υγείας, φυλλαδιο, φορα, χερι, ψωνια, εκδρομες, εμφαση, φυλακες, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κυριακη, νεκροι, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, σωτηρης, υγειας
Τυχαία Θέματα