Αποζημίωση 1,57 εκατ. ευρώ για το δημόσιο από Τσοχατζόπουλο και άλλους

Αυλαία με εντάσεις στη δευτεροβάθμια δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά από 3 μέρες διαδικασίας και 3 χρόνια εκδίκασης. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και άλλοι 6 κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν -άλλοι για μερικές μέρες και άλλοι για περισσότερο χρόνο-

στις φυλακές: "Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη", είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. "Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο", φώναξε από το εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ακίνητα και αποζημίωση

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η αυλαία έπεσε με τη διαδικασία της δήμευσης περιουσιακών στοιχείων. Δεσμεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώ αποδεσμεύτηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια). Η κα Τσοχατζοπούλου είχε επιστρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύτηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην σύζυγος Τσοχατζοπούλου) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Στη Χαλκίδα

Αύριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη η οποία όμως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα