O Μέγας Αλέξανδρος και ο... μικρός Αλέξης

Πάει, αλλαξοπίστησε για τα καλά ο Τσίπρας και έγινε ένας κανονικός… αστός πολιτικός. Μετά το Τέξας και τους όρκους πίστης στους Αμερικανούς, μετά τις επικύψεις στους ευρωπαίους, μετά το ταξίδι στο Αγιο Όρος και τα χειροφιλήματα στους μοναχούς τώρα λέει ότι θέλει να πάει… στην Αμφίπολη. Την πρόθεσή του αυτήν την εξέφρασε στη Θεσσαλονίκη αλλά, όπως είπε, η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι, πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και «το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα», ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή, η οποία θα είναι πιθανόν σημαντική. Και έκτοτε τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως τότε η Περιφέρεια έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και σήμερα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί το χώρο.

«Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απίστευτα πράγματα δηλαδή. Η μιζέρια δεν έχει όρια. Μας λέει ο Τσίπρας ότι είχε ενημερωθεί από πέρυσι για την ανασκαφή και ενημερωνόταν όλο αυτό τον καιρό αλλά κράταγε το μυστικό για τον εαυτό του. Γνώριζε δηλαδή εδώ και μήνες ότι κάτι σπουδαίο υπάρχει στην Αμφίπολη κι ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε από την κυβέρνηση αλλά μόνον αυτός.

Τι να πει κανείς. Μέχρι σήμερα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι κάνει θέατρο και βάζει την Αμφίπολη μπροστά για να καλύψει τα προβλήματα της κοινωνίας, λες κι αυτά μπορούν να καλυφθούν. Και τώρα που φοβάται μη γίνει καμιά στραβή και βρεθεί κάτι σπουδαίο, αρχίζει να απαξιώνει την κυβέρνηση που δεν έκανε τίποτε.

Μη φοβάσαι αγαπητέ Αλέξη, δεν θα σε πλακώσει ο ίσκιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εσύ είσαι πιο μεγάλος και από τον στρατηλάτη.

Μα καλά τέτοιος τρόμος μη τυχόν και αποκτήσει η Ελλάδα μια ακόμη απόδειξη του περασμένου μεγαλείου της; Έλληνας ήταν και ο Μ. Αλέξανδρος κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μην αγχώνεστε. Εκτός κι αν η μιζέρια σας σαν κάνει να θέλετε να γίνει κανένας σεισμός και καλυφθεί για άλλα 2.300 χρόνια το μεγάλο μυστικό.

Βέβαια στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί κι ένα ανέκδοτο – αίνιγμα. Αν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που θα δώσει ο Τσίπρας όπου θα ανακοινώσει το οικονομικό του πρόγραμμα και τις παροχές, βγει ανακοίνωση ότι στην Αμφίπολη είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, τι θα κάνει ο… μικρός Αλέξης του ΣΥΡΙΖΑ; Θα διακόψει τη συνέντευξη; Και η ΝΕΡΙΤ τι θα κάνει; Θα πάρει τις κάμερες και θα τρέξει στην Αμφίπολη ή θα μείνει στη ΔΕΘ μη τυχόν και την κατηγορήσουν για λογοκρισία; Θα είχε πολύ πλάκα να τους έστηνε τέτοιο... χουνέρι ο Σαμαράς και ο Τασούλας.

Δύσκολα αινίγματα και μεγάλος τρόμος στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα