Cine-TV #258

Λιγοστές ήταν οι ειδήσεις για την εβδομάδα που μας πέρασε σε ό,τι αφορά τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά νέα. Ανάμεσα στα νέα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν ξεχωρίζει φυσικά η εμφάνιση του Nicolas Cage ως κόμη Δράκουλα στη ταινία

Renfield του Chris McKay.

Ο ηθοποιός μοιάζει να απολαμβάνει τον ρόλο του -ακροβατώντας μεταξύ σοβαρότητας και ελαφρότητας- ερμηνεύοντας τον γνωστό σκοτεινό χαρακτήρα σε αυτή τη νέα του εκδοχή και εμείς με τη σειρά μας ανυπομονούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και την ενσάρκωση του εμβληματικού κόμη Δράκουλα από τον Cage, ο οποίος θα έχει στο πλάι του τον ταλαντούχο Nicholas Hoult.

Trailers

Renfield
Σκηνοθέτης: Chris McKay (The Lego Batman Movie, The Tomorrow War)
Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Nicholas Hoult
Πρεμιέρα: 14 Απριλίου 2023 (Αμερική)

Σε αυτή τη μοντέρνα εκδοχή της γνωστής ιστορίας για τον πιστό υπηρέτη του Δράκουλα, ο υποψήφιος για Emmy Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, X-Men) πρωταγωνιστεί ως Renfield, ο βασανισμένος βοηθός του πιο ναρκισσιστικού αφεντικού της ιστορίας, του Δράκουλα (ο βραβευμένος Nicolas Cage).

Ο Renfield είναι αναγκασμένος να προμηθεύεται τα θηράματα του αφέντη του και να εκτελεί κάθε εντολή του, όσο εξευτελιστική κι αν είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες δουλείας, ο Renfield είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Πρίγκιπα του Σκότους. Αρκεί μόνο να καταφέρει να βρει πώς να τερματίσει την εξάρτησή του. Πλειάδα δυνατών ονομάτων τόσο πίσω από τις κάμερες (McKay, Kirkman) όσο και μπροστά Hoult, Cage. Say no more, we are already sold.

A Good Person
Σκηνοθέτης: Zach Braff (Ted Lasso)
Πρωταγωνιστούν: Morgan Freeman, Florence Pugh
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου 2023 (Αμερική)

Ο Daniel (Morgan Freeman) έρχεται σε επαφή με την Allison (Florence Pugh), μια νεαρή γυναίκα με λαμπρό μέλλον, η οποία ωστόσο ενεπλάκη σε μια αδιανόητη τραγωδία που στέρησε τη ζωή της κόρης του.

Καθώς ο γεμάτος τη θλίψη Daniel έχει αναλάβει την ανατροφή της έφηβης εγγονής του και η Allison αναζητά τη λύτρωση, ανακαλύπτουν ότι η φιλία, η συγχώρεση και η ελπίδα μπορούν να ανθίσουν σε δύσκολες καταστάσεις, από τους πιο ετερόκλητους ανθρώπους, στα πιο απίθανα μέρη. Μετά από καιρό ο Freeman φαίνεται να απολαμβάνει τον ρόλο του και να μην είναι διεκπεραιωτικός, οπότε σίγουρα έχει την προσοχή μας.

Big Shark
Σκηνοθέτης: Tommy Wiseau (The Room)
Πρωταγωνιστούν: Greg Sestero, Isaiah LaBorde, Tommy Wiseau
Πρεμιέρα: 2 Απριλίου 2023 (Αμερική)

“Water, look at that”! Μια τέτοια ατάκα -από τις πολλές ίδιας ποιότητας- που ακούγονται στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Wiseau, δημιουργού του cult classic “The Room”, αρκεί και μόνο για να καταλάβουμε τι μας περιμένει στο νέο πόνημά του. Όταν δε, δούμε όλο το τρέιλερ της ταινίας και διαβάσουμε τη σύνοψη της -τρεις πυροσβέστες πρέπει να σώσουν τη Νέα Ορλεάνη από μια επίθεση καρχαρία- τότε είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένη για μία ακόμη cult ταινία. Oh, Hi Mark!

Master Gardener
Σκηνοθέτης: Paul Schrader (First Reformed)
Πρωταγωνιστούν: Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Quintessa Swindell
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου 2023 (Αμερική)

Το Master Gardener ακολουθεί τον Narvel Roth (Joel Edgerton), έναν σχολαστικό κηπουρό των κήπων Gracewood. Ο πρωταγωνιστής είναι τόσο αφοσιωμένος στη φροντίδα των κήπων αυτού του όμορφου και ιστορικού κτήματος, όσο και στο να ικανοποιεί την εργοδότριά του, την πλούσια χήρα κυρία Haverhill (η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ, Sigourney Weaver).

Όταν η κυρία Haverhill απαιτεί να αναλάβει την ιδιόρρυθμη και προβληματική δισέγγονή της Maya (Quintessa Swindell) ως νέα μαθητευόμενη, το χάος μπαίνει στη σπαρτιάτικη ζωή του Narvel, ξεκλειδώνοντας σκοτεινά μυστικά από ένα θαμμένο βίαιο παρελθόν που απειλεί όλους. Ενδιαφέρουσα φαίνεται η νέα ταινία του –σκηνοθέτη πλέον- Paul Schrader που ήταν υπεύθυνος για τη συγγραφή του σεναρίου του εμβληματικού “Taxi Driver” (1976).

Asteroid City
Σκηνοθέτης: Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch)
Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton
Πρεμιέρα: 23 Ιουνίου 2023 (Αμερική)

Το Asteroid City, το επόμενο project του γνωστού σκηνοθέτη Wes Anderson -γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ίδιο- έχει ένα πλούσιο καστ. Μεταξύ άλλων θα δούμε αρκετούς παλιούς συνεργάτες του Wes Anderson όπως τους Adrien Brody, Tilda Swinton, Bill Murray, Jason Schwartzman, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Liev Schreiber, Tony Revolori, Jeff Goldblum και Jack Ryan αλλά και νέους συνεργάτες όπως τους Tom Hanks, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Maya Hawke, Sophia Lillis και άλλους.

Σύμφωνα με την σύνοψη της ταινίας, η οποία αναμένεται να προβληθεί τον Ιούνιο: “Το πρόγραμμα ενός συνεδρίου Junior Stargazer/ Space Cadet (που διοργανώνεται για να συγκεντρώσει μαθητές και γονείς από όλη τη χώρα για συναναστροφή και επιστημονικό ανταγωνισμό) διαταράσσεται θεαματικά από γεγονότα που αλλάζουν τον κόσμο”.

Dead Ringers
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου (Amazon Prime Video), 6 επεισόδια

Μια σύγχρονη εκδοχή του θρίλερ του David Cronenberg του 1988 με πρωταγωνιστή τον Jeremy Irons. Στο Dead Ringers, η Rachel Weisz υποδύεται τους διπλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους της Elliot και της Beverly Mantle, δίδυμες που μοιράζονται τα πάντα: φάρμακα, εραστές και μια αδιαπραγμάτευτη επιθυμία να κάνουν ό,τι χρειαστεί -συμπεριλαμβανομένης της υπέρβασης των ορίων της ιατρικής δεοντολογίας- σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν απαρχαιωμένες πρακτικές και να φέρουν την ιατρική περίθαλψη των γυναικών στο προσκήνιο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τη νέα αυτή εκδοχή της κλασικής ταινίας του Cronenberg.

Cine-TV Νέα

Πληροφορίες για την επόμενη ταινία του Adam McKay

Αρκετές λεπτομέρειες έγιναν γνωστές για την επόμενη ταινία του Adam McKay . Μεταξύ άλλων έγινε γνωστό πως στη ταινία θα συμμετέχουν οι Robert Pattinson και Robert Downey Jr. Η ταινία με τίτλο Average Height, Average Build, περιγράφεται από τον δημιουργό της ως μια ταινία, εν μέρει θρίλερ εν μέρει κωμωδία με κεντρική θεματική έναν serial killer που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να κάνει τους φόνους ευκολότερους, χρησιμοποιώντας πολιτικούς λομπίστες.

Ο Robert Downey Jr. ενδιαφέρεται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο remake του Vertigo

Η Paramount Pictures σχεδιάζει το ριμέικ του -ανυπέρβλητου- θρίλερ Vertigo του Alfred Hitchcock του 1958 και ο γνωστός ηθοποιός Robert Downey Jr. φέρεται να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα έκδοση της ταινίας.

Στην αρχική ταινία του Hitchcock η βασική ιστορία ακολουθεί έναν πρώην αστυνομικό ντετέκτιβ, ο οποίος, αφού αναπτύσσει φόβο για τα ύψη και παρουσιάζει ιλίγγους, προσλαμβάνεται για να παρακολουθήσει τη σύζυγο ενός γνωστού του, κάτι το οποίο είναι μόνο η αρχή μιας σειράς από συναρπαστικές ανατροπές.

Η 3η σεζόν του The White Lotus θα «ταξιδέψει» τους θεατές στην Ταϊλάνδη

Όπως έγινε γνωστό από το HBO, η επιτυχημένη σειρά The White Lotus θα μεταφέρει το νέο της καστ στην Ταϊλάνδη. Η 1η και η 2η σεζόν γυρίστηκαν στη Χαβάη και την Ιταλία, αντίστοιχα. Όπως η πρώτη σεζόν, το δεύτερο μέρος ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το HBO, καθώς απέσπασε δύο Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Σειράς Ανθολογίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την ερμηνεία της Jennifer Coolidge ως Tanya. Η σειρά δημιουργήθηκε, γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Mike White (Enlightened). Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι David Bernard, Mark Kamine και Nick Hall.

Πιθανή η επιστροφή της σειράς X-Files

Ο δημιουργός της σειράς X-Files, Chris Carter αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο “On The Coast with Gloria Macarenko” στα πλαίσια του εορτασμού της 30ης επετείου των “X-Files”, πως η σειρά βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή της υπό τη μορφή ενός reboot. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Carter δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μόλις μίλησα με έναν νεαρό δημιουργό, τον Ryan Coogler, ο οποίος πρόκειται να ξανακάνει το “The X-Files” με ένα ποικιλόμορφο καστ. Οπότε έχει πολλή δουλειά μπροστά του”.

Ο Coogler θα αναπτύξει το έργο στο πλαίσιο της πενταετούς συμφωνίας του με την Walt Disney Television, στην οποία συμμετέχει και η 20th TV. Ο δημιουργός είναι γνωστός για το σενάριο και τη σκηνοθεσία των δύο ταινιών “Black Panther” για λογαριασμό της Marvel, καθώς και για τη δουλειά του στις τρεις ταινίες “Creed” με τον Michael B. Jordan. Ο Coogler έγραψε και σκηνοθέτησε επίσης τη βραβευμένη ταινία “Fruitvale Station”.

Το βασικό καστ της ταινίας Scott Pilgrim θα επιστρέψει για την anime σειρά του Netflix

Η σειρά anime του Netflix που βασίζεται στα graphic novels του “Scott Pilgrim” θα έχει όλο το βασικό καστ της ταινίας “Scott Pilgrim vs. The World”.

Όπως έγινε γνωστό, στη σειρά του Netflix θα «δανείσουν» τις φωνές τους στους χαρακτήρες που είχαν ενσαρκώσει αρχικά στη live action ταινία (του 2010) οι: Michael Cera (Scott Pilgrim), Mary Elizabeth Winstead (Ramona Flowers), Satya Bhabha (Matthew Patel), Kieran Culkin (Wallace Wells), Chris Evans (Lucas Lee), Anna Kendrick (Stacey Pilgrim), Brie Larson (Envy Adams), Alison Pill (Kim Pine), Aubrey Plaza (Julie Powers), Brandon Routh (Todd Ingram), Jason Schwartzman (Gideon Graves), Johnny Simmons (Young Neil), Mark Webber (Stephen Stills), Mae Whitman (Roxie) και Ellen Wong (Knives Chau). Σίγουρα η σειρά έχει μπει ήδη στις επόμενες μας επιλογές.

The post Cine-TV #258 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, nicolas cage, scarlett johansson, adrien brody, jeremy irons, rachel weisz, robert pattinson, chris evans, ειδήσεις, νέα, εμφάνιση, cage, lego, batman, movie, tomorrow, mad, max, fury, road, ted, morgan, florence, θλίψη, big, tommy, cult, classic, paul, master, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, maya, hotel, bryan, edward, ιουνίου, city, project, bill, murray, jason, jeffrey, wright, jack, ryan, junior, space, amazon, video, david, beverly, adam, build, serial, pictures, white, lotus, hbo, jennifer, mike, nick, coast, gloria, reboot, disney, marvel, jordan, scott, pilgrim, anime, netflix, live, flowers, evans, lucas, lee, anna, adams, kim, plaza, johnny, gameover, scarlett johansson, hbo, θλίψη, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, θριλερ, ιατρικη, ιταλια, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, φιλια, cult, lego, ryan, scott, βρισκεται, γεγονοτα, γονεις, δευτερο, διδυμες, εγινε, υπαρχει, ελπιδα, εβδομαδα, εν μερει, εμφάνιση, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ζωη, χαβαη, ιδιο, καμερες, κυρια, κωμωδια, λεπτομερειες, λυτρωση, μορφη, μυστικα, ντετεκτιβ, παντα, ορλεανη, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συζυγο, σειρα, σκηνοθεσια, τρειλερ, φαρμακα, φυσικα, χαος, χηρα, adrien brody, αιωνες, anime, anna, adam, batman, beverly, bill, bryan, build, white, cage, city, classic, coast, chris evans, disney, david, edward, εξαρτηση, road, evans, florence, fury, jack, gloria, gameover, hotel, χωρα, project, ιουνίου, jason, jeffrey, jeremy irons, johnny, jordan, jennifer, junior, nick, lotus, marvel, max, maya, μοιαζει, morgan, μπροστα, master, murray, netflix, nicolas cage, paul, mike, pictures, pilgrim, plaza, rachel weisz, movie, robert pattinson, reboot, serial, space, tomorrow, tommy, βοηθος, wright
Τυχαία Θέματα