Ρόμπερτ Φίτσο: Παραμένει στο χειρουργείο, δεν μπορούν να σταματήσουν την αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα

Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει ως αυτή την ώρα η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς από έναν 71χρονο λογοτέχνη και πρώην υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, Γιουράι Τσιντούλα στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, τη στιγμή που συνομιλούσε με υποστηρικτές του μετά από μια κυβερνητική συνεδρίαση.

Όπως έγινε γνωστό, ο 59χρονος Φίτσο μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Χάντλοβα και από εκεί – με αεροδιακομιδή – στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου μπήκε άμεσα στο χειρουργείο.

Σύμφωνα

με πληροφορίες από τον σλοβακικό ενημερωτικό ιστότοπο, Standard, ο Φίτσο χειρουργείται για περίπου τρεις ώρες, ενώ η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, έχοντας δεχτεί έναν πυροβολισμό στην κοιλιά, έναν πυροβολισμό που διαπέρασε την κοιλιά του και έφτασε στο ισχίο, ενώ άλλη μια σφαίρα τον βρήκε στον ώμο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έχει αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα, την οποία οι γιατροί δεν μπορούν ακόμη να σταματήσουν.

Footage showing the moment of attack on Slovakia Prime Minister Robert Fico today. pic.twitter.com/UPGhI7t6wR

— Clash Report (@clashreport) May 15, 2024

Η επίσημη σελίδα του Φίτσο στο Facebook, ανέφερε πως ο Σλοβάκος πολιτικός «έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές» και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Ρούσβελτ στην Μπάνσκα Μπίστριτσα.

«Απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βάρος του Ρόμπερτ Φίτσο. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και η ζωή του απειλείται.

Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα και υπάρχει ανάγκη για άμεση επέμβαση.

Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά» αναφέρεται χαρακτηρτιστικά.

More images from Slovakia, where there was an assassination attempt on Prime Minister Robert Fico! https://t.co/P2NSB12ueF pic.twitter.com/YBHA8krb3m

— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) May 15, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόμπερτ Φίτσο, Παραμένει,robert fitso, paramenei