Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς, ανάμεσά τους και της Σάνι Λουκ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε σήμερα (17/05) ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελέρντερ, οι οποίοι ήταν όμηροι από το φεστιβάλ Nova, εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός, εντόπισε τις σορούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή από τον IDF και την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ στη βάση πληροφοριών που διέθεταν.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο διευκρίνισε, πως είχαν δολοφονηθεί από τη Χαμάς μετά την αρπαγή τους από το φεστιβάλ.

Ποια ήταν η Σάνι Λουκ

Η περίπτωση της 22χρονης Εβραιογερμανίδας Σάνι Λουκ ήταν μία από τις πιο γνωστές μεταξύ των ομήρων της Χαμάς, την οποία οι τρομοκράτες της περιέφεραν πάνω σε φορτηγάκι τραυματισμένη βαριά αμέσως μετά την απαγωγή της από το φεστιβάλ.

Η Σάνι ήταν στο φεστιβάλ Nova όταν έφτασαν στον χώρο οι τρομοκράτες της Χαμάς. Κρύφτηκε σε θάμνους και τηλεφώνησε στη μητέρα της, λέγοντάς της ότι προσπαθεί να ξεφύγει.

Τα ίχνη της χάθηκαν και επανεμφανίστηκαν έπειτα από μερικές ώρες, σε βίντεο όπου εμφανίζεται αναίσθητη να περιφέρεται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Τρεις εβδομάδες επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της, αλλά τα σενάρια για το πού βρισκόταν η άτυχη Σάνι όλο αυτό το διάστημα ήταν πολλά.

Ποια ήταν η Αμίτ Μπουσκίλα και ποιος ο Ιτζάκ Γκελεντέρ

Ο Ιτζάκ Γκελέρντερ αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια.

Το τηλέφωνό του βρέθηκε στη Γάζα λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις, οδηγώντας τους αξιωματούχους των IDF στο συμπέρασμα ότι είχε απαχθεί.

Η 28χρονη στυλίστρια Αμίτ Μπουσκίλα απήχθη από το φεστιβάλ ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με τον θείο της Σιμόν, αναφέρει η Jerusalem Post.

Προσπάθησε να κρυφτεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα καθώς οι τρομοκράτες πλησίαζαν, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο θείος της την άκουσε να εκλιπαρεί: «Όχι, όχι, όχι», προτού προφέρει αδύναμα «Σ’ αγαπώ», καθώς οι πυροβολισμοί και οι φωνές στα αραβικά έδωσαν ξαφνικό τέλος στη συνομιλία και η γραμμή χάθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα