Γιατρός σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα που προκάλεσε η σύντροφός του ενώ έκαναν σκι

Ένας σκιέρ σκοτώθηκε την Παρασκευή σε βουνό του Άινταχο έπειτα από χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από την σύντροφό του, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο άνδρας θάφτηκε κάτω από 1,5 μέτρο χιόνι και η κοπέλα του προσπαθούσε απεγνωσμένα να σκάψει με ένα φτυάρι για να τον απεγκλωβίσει, αλλά ο σκιέρ δεν κατάφερε να επιζήσει, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση του Κέντρου Χιονοστιβάδων Sawtooth.

Το ζευγάρι – και οι δύο έμπειροι backcountry σκιέρ – διέσχιζε τον κατηφορικό όγκο Donaldson Peak στην οροσειρά Lost River

του Άινταχο όταν συνέβη η τραγωδία, ανέφεραν οι αρχές.

Η κοπέλα, της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε βγάλει τα σκι της και περπατούσε προς τα κάτω σε ένα σημείο του βουνού όταν προκάλεσε μια μικρή χιονοστιβάδα.

Σύρθηκε μαζί με το χιόνι, προκαλώντας μια δεύτερη, πολύ μεγαλύτερη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε τον σύντροφό της.

Αφού κάλεσε για βοήθεια, χρησιμοποίησε τον πομποδέκτη διάσωσης και τον πόλο ανίχνευσης για να βρει τον φίλο της, ο οποίος ήταν παγιδευμένος κάτω από 1,5 μέτρο χιόνι.

Χρησιμοποιώντας φτυάρι, κατάφερε να τον απεγκλωβίσει από το παγωμένο χιόνι και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ.

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης ανταποκρίθηκαν και μετέφεραν τον σκιέρ, αλλά δεν κατάφερε να επιζήσει», ανέφερε το Κέντρο Χιονοστιβάδων Sawtooth.

Πηγές ανέφεραν στο Ski Magazine ότι το θύμα ήταν γιατρός των επειγόντων περιστατικών που έκανε σκι με την σύντροφό του.

Η τραγωδία αυτή έρχεται μόλις μία μέρα μετά το θάνατο δύο σκιέρ, ηλικίας 23 και 32 ετών, από χιονοστιβάδα στο Φαράγγι Lone Peak της Γιούτα.

Ένας τρίτος σκιέρ που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα κατάφερε να απεγκλωβιστεί μόνος του και είναι σε καλή κατάσταση.

Τουλάχιστον 16 άτομα σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών Χιονοστιβάδων του Κολοράντο. Κατά μέσο όρο, 30 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε χιονοστιβάδες στις ΗΠΑ.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας χιονοστιβάδων αναφέρουν ότι η δουλειά τους έχει γίνει δυσκολότερη τα τελευταία χρόνια καθώς η κλιματική αλλαγή φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατρός,giatros