Εκλογές 2023: Το εκλογικό δίλημμα Μητσοτάκη και η απάντηση σε Τσίπρα για Debate

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας με την χθεσινή εμφάνιση τους στη Βουλή έδειξαν το κλίμα που θα επικρατήσει μέχρι να στηθούν κάλπες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσκληση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

να βρεθούν αντιμέτωποι σε τηλεοπτική αντιπαράθεση, απάντησε με την φράση «κάθε πράγμα στην ώρα του».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, κι ενώ είχαν ανέβει οι τόνοι αναρωτήθηκε «Τι είναι αυτό το οποίο κάνουμε σήμερα εδώ κ. Τσίπρα; Debate δεν είναι;».

«Προφανώς δεν αισθάνεστε τόσο άνετα στο βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας και επιδιώκετε τηλεοπτική αναμέτρηση. Δεν σας αρέσει η Βουλή; Δυσκολεύεστε σε αυτό το πλαίσιο αντιπαράθεσης;», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το πραγματικό ερώτημα των εκλογών δεν είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας πρόσφατα «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Και οφείλει να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την Παράταξη που αποκατέστησε την καλύτερη Δημοκρατία που γνώρισε η χώρα, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που την κράτησε στην Ευρώπη, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πειραματιζόταν με άλλες αναζητήσεις.

Το ερώτημα δεν είναι «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία». Δημοκρατία έχουμε και τη θωρακίζουμε και τη βελτιώνουμε. Το δίλημμα είναι άλλο. Είναι εκείνο που υπάρχει στη μνήμη και στη σκέψη του κάθε πολίτη: «Προχωράμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε διχασμένοι πίσω;», «Συνεχίζουμε με σιγουριά και συνέπεια ή ρισκάρουμε μία καινούργια περιπέτεια;», «Θέλουμε τελικά Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή θέλουμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;», «Θέλουμε Πρωθυπουργό τον Τσίπρα σε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη σε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;».

Οι πολίτες σύντομα θα κρίνουν δύο τετραετίες που τις έζησαν διαδοχικά. Θα κρίνουν, όμως, και ένα διαφορετικό όραμα για την Ελλάδα του 2030. Εμείς έχουμε άποψη για την Ελλάδα του 2030, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα για το πώς φαντάζεστε τη χώρα στο μέλλον. Οι Έλληνες θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν ποιος αποδεδειγμένα μπορεί να αντιμετωπίζει ξαφνικές περιπέτειες όπως στο μεταναστευτικό. Θα κρίνουν και θα συγκρίνουν ποιοι μπορούν να μετατρέπουν τις αστοχίες σε νέους στόχους, κάνοντας πράξεις τις δεσμεύσεις μας και όχι τα ψέματα, ψευδαισθήσεις και κυβιστήσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους.

«Όχι ξανά ωμές δολοφονίες, τραυματισμούς, αποκρουστικά πογκρόμ»

Για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σχετικά με την τροπολογία που βάζει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Θέλω να θυμίσω στην εθνική αντιπροσωπεία ότι αυτή η συζήτηση από πλευράς Κυβέρνησης έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες. Έχει υπάρξει ένας διάλογος με τα κόμματα, με σκοπό πάντα να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διακομματική συναίνεση. Αυτός εξακολουθεί να είναι και ο στόχος της Κυβέρνησης. Και είμαστε ανοιχτοί και σε τροποποιήσεις, σε βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής. Καταλαβαίνω ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει κάποιες τέτοιες προτάσεις. Διότι πρέπει αυτή η διάταξη να ψηφιστεί -αν είναι αυτό εφικτό- και από τους 300 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν επιθυμεί να ξαναζήσει, να ξαναδεί τους τραμπουκισμούς του παρελθόντος, ούτε βέβαια η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κάποιων να γίνει και πάλι όχημα βίας εναντίον των πολιτών, οδηγώντας σε ωμές δολοφονίες, σε τραυματισμούς, σε αποκρουστικά πογκρόμ.

Αυτή η διάταξη συμμορφώνεται πλήρως με τις επιταγές του καταστατικού μας χάρτη αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Όπως και με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, που το 2015 απεφάνθη ότι είναι συνταγματική η διακοπή της χρηματοδότησης ενός κόμματος όταν η δράση του είναι αντίθετη στην ίδια τη λειτουργία του Πολιτεύματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Μητσοτάκη, Τσίπρα, Debate,ekloges 2023, mitsotaki, tsipra, Debate