H Αλβανία θα πάρει δάνειο 50 εκατ. ευρώ για να έχουν τα Τίρανα ηλεκτρικά λεωφορεία

10:05 14/5/2024 - Πηγή: Caroto
Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε με 77 ψήφους υπέρ και 9 κατά, τη σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους 50 εκατ. ευρώ με την γερμανική τράπεζα KfW για το έργο «Πράσινες μεταφορές στα Τίρανα», το οποίο αποσκοπεί στην αντικατάσταση τριών λεωφορειακών γραμμών στα Τίρανα με ηλεκτρικά λεωφορεία έως το 2029.

Το εν λόγω

δάνειο θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός συστήματος ταχείας μεταφοράς με λεωφορεία (BRT) υψηλής χωρητικότητας κατά μήκος τριών σημαντικών διαδρόμων αστικών μεταφορών στα Τίρανα (Tirana e Re, δακτύλιο και Kombinat-Kinostudio).

Η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων μεταφορών και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην πόλη.

Επισημαίνεται ότι το έργο τυγχάνει έντονης υποστήριξης από βετεράνους σοσιαλιστές, όπως ο Taulant Balla, ο Fatmir Xhafaj, ο Pandeli Majko, η Etilda Gjonaj κ.α.

Οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη προώθησης αυτού του έργου κοινής ωφέλειας, υποστηρίζοντας ότι εκτός από την αύξηση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας των δημόσιων μεταφορών, η πρωτοβουλία θα προωθήσει βιώσιμες μεθόδους μεταφοράς.

The post H Αλβανία θα πάρει δάνειο 50 εκατ. ευρώ για να έχουν τα Τίρανα ηλεκτρικά λεωφορεία appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα