Ηλεκτρικό καρτ: ίσως Ολυμπιακό άθλημα στο Los Angeles το 2028

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των πιθανών αθλημάτων που θα μπορούσαν να προστεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles του 2028. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια αγωνιστική κατηγορία θα εκπροσωπήσει τα μηχανοκίνητα, αλλά το ηλεκτρικό

καρτ φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Πρέπει να ανταγωνιστεί το baseball-softball, το lacrosse, το breakdancing, το karate, το kickboxing, το squash, το cricket και το flag football. Σύμφωνα με το Reuters, η επίσημη απόφαση για το ποια αθλήματα θα προστεθούν αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Αν και θα επιλεχθούν περισσότερες από μία επιλογές, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Αθλήματα όπως το baseball, το karate και κυρίως το cricket έχουν ευρεία απήχηση με πολυάριθμους οπαδούς ανά τον πλανήτη.

Εάν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός επιλεγεί ως ένα από τα αθλήματα που θα προστεθούν στους αγώνες του LA, είναι πιθανό να είναι το ηλεκτρικό καρτ, αναφέρει το Jalopnik. Το συγκεκριμένο άθλημα (ή μήπως είναι πιο σωστό να το αποκαλούμε σπορ;) είχε προβληθεί προηγουμένως σε εκδήλωση επίδειξης στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018 στο Buenos Aires της Αργεντινής κι η FIA πιέζει έκτοτε για τη συμπερίληψή του.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η διοίκηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να επιλέξει το ηλεκτρικό καρτ. Αφενός απευθύνεται σε έναν πλανήτη που εξηλεκτρίζεται, αφετέρου πολλοί Αμερικανοί έχουν αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά κυρίως απαιτεί λιγότερες προσαρμογές στην υποδομή από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πλήρους μεγέθους και μπορεί να διεξαχθεί σε κλειστούς χώρους χωρίς να αποβάλλει καυσαέρια.

Αν κι η συμπερίληψη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles του 2028 θα αποτελέσει μια σημαντική στιγμή, δεν είναι εντελώς άνευ προηγουμένου. Τα αυτοκίνητα αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 1900 και, πιο πρόσφατα, οι αγώνες sim συμπεριλήφθηκαν ως εικονικό γεγονός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020. Όποια αθλήματα κι αν επιλεγούν ως Ολυμπιακά αγωνίσματα, η συμμετοχή τους θα είναι εγγυημένη μόνο για μία τετραετία.

The post Ηλεκτρικό καρτ: ίσως Ολυμπιακό άθλημα στο Los Angeles το 2028 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα