GP Miami: Δεν αφήνει κανέναν να... αναστηθεί ο εκπληκτικός Verstappen

Απόλυτος κυρίαρχος και στις κατατακτήριες δοκιμές ο Verstappen που για 7η σερί φορά (6η φετινή) θα εκκινήσει από την πρώτη θέση και χρειάζεται άλλη μία pole position στην Ίμολα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Senna.

Η εικόνα των κατακτήριων του sprint έδινε την αίσθηση ότι θα βλέπαμε μία μεγάλη μάχη και στις κατατακτήριες του κυρίως αγώνα. Στην πρώτη περίοδο η εικόνα ήταν αντίστοιχη με τις Red Bull, Ferrari

και McLaren να κινούνται σε πολύ κοντινούς χρόνους. Στην τελευταία πεντάδα η μάχη άναψε στο τέλος της διαδικασίας με τους πιλότους να βάζουν και δεύτερο σετ μαλακής γόμας για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Q2.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έμπλεξαν με τον Alonso να φτάνει μία ανάσα από τον αποκλεισμό. Τελικά ο Ισπανός πέρασε ως 15ος ενώ εκτός έμεινε ο πρωταγωνιστής του sprint, Daniel Ricciardo. Τον ακολούθησαν οι Bottas, Zhou, Sargeant και Magnussen.

Στο Q2 αρκετοί δοκίμασαν με χρησιμοποιημένα ελαστικά ενώ ο Norris αποφάσισε να πορευτεί με τη μέση γόμα και όχι με τη μαλακή και μάλιστα κατάφερε να προκριθεί. Ο Leclerc ήταν ο ταχύτερος όλων και έστειλε μήνυμα προς τον Verstappen ενώ εκτός συνέχειας έμεινε τελικά ο Alonso για πρώτη φορά φέτος. Το ίδιο συνέβη και με τον teammate του, Lance Stroll που του έλειψαν 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Εκτός και οι δύο Alpine όπως και ο Albon.

Με δεδομένο ότι 4 πιλότοι από 4 διαφορετικές ομάδες ήταν σε απόσταση 2 δεκάτων του δευτερολέπτου, όλα ήταν ανοιχτά για τον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Norris και στο Q3 έβαλε τη μέση γόμα!

Στην πρώτη προσπάθεια όλων ο Verstappen πήρε το πάνω χέρι αφήνοντας τον Leclerc δεύτερο σε απόσταση 141 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η επιλογή του Norris δεν απέδωσε αφού έκανε τον 6ο χρόνο ενώ Russell και Hamilton έμειναν πίσω από τις 3 πρώτες ομάδες.

Οι Mercedes αφού δεν βρήκαν ρυθμό με τη μαλακή γόμα αποφάσισαν να βγουν και οι δύο με τη μέση. Ο Verstappen δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του αλλά το ίδιο συνέβη και με τους διώκτες του. Έτσι ο Ολλανδός πήρε την 6η φετινή pole position αφήνοντας τους Leclerc και Sainz στη 2η και 3η θέση.

Perez, Norris, Piastri, Russell, Hamilton, Hulkenberg και Tsunoda συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα