Μους ταραμά

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Η αέρινη υφή της διαφέρει από την κλασική ταραμοσαλάτα και μοιάζει με μαγιονέζα. Επί της ουσίας είναι, αφού κι εδώ έχουμε αυγά (έστω ψαριού) χτυπημένα με λάδι και λεμόνι.

Υλικά140 γρ. ταραμά1 φλιτζάνι νερό χλιαρό1 μικρό κρεμμυδάκι ξυσμένο στον τρίφτηΧυμό από 3-4 λεμόνιαΞύσμα από 2 λεμόνια2 ½ – 3 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμαΛαγάνα

ΕκτέλεσηΒάζουμε σε μια κανάτα τον ταραμά με λίγο από το νερό,
το ξύσμα λεμονιού και το κρεμμυδάκι και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά κι εναλλάξ λάδι, χυμό λεμονιού και νερό χλιαρό χτυπώντας πάντα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να πήξει η μους του ταραμά και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή και οξύτητα.Σερβίρουμε τη μους ταραμά σε μπολ συνοδεύοντας με λαγάνα.

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

Φτιάχνουμε μους ταραμά

Ετοιμάζουμε αέρινη μους ταραμά!

Posted by Kotsovolos on Tuesday, February 25, 2020

The post Μους ταραμά appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα