Δέκα ταινίες και σειρές για Πασχαλινή ψυχαγωγία στο σαλόνι σου

Το Πάσχα είναι μια καλή περίοδος για να αφήσεις πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας και να επικεντρωθείς σε πιο χαλαρές δραστηριότητες. Όπου και αν πας, ακόμα και στο πλέον απομακρυσμένο χωριό ή νησί, οι σημερινές ευκολίες είναι τέτοιες που δεν θα σου λείψει η συντροφιά αγαπημένων σειρών και ταινιών, για τις ώρες που θέλεις να αράξεις στο σπίτι, ξαπλωμένος στον καναπέ ή χωμένος στην πολυθρόνα. Παρακάτω σου προτείνουμε μια σειρά από παραγωγές, κλασσικές και μη, κάποιες στο πνεύμα των ημερών, για να απολαύσεις τον ελεύθερο

χρόνο σου όπως εσύ προτιμάς.

Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται (ERTFlix)

Κλασσική ελληνική τηλεοπτική σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Προβλήθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1975 – 1976 και κυριολεκτικά συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται στη Λυκόβρυση, ένα ελληνικό χωριό στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας, το 1921. Όπως κάθε επτά χρόνια οι δημογέροντες συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν ποιοι από τους κατοίκους του χωριού θα μετέχουν στην αναβίωση των Παθών του Χριστού. Ο παπα-Γρηγόρης, ο γερο-Λαδάς, ο καπετάν-Σπανομαρίας, ο άρχοντας Πατριαρχέας και ο δάσκαλος, επιλέγουν τον Μανωλιό για να ενσαρκώσει τον Χριστό, τον Μιχελή για τον ρόλο του Ιωάννη, τον Γιαννακό ως Πέτρο, τη χήρα την Κατερίνα ως Μαγδαληνή, τον Κωνσταντή ως Ιάκωβο και τον Παναγιώταρο ως τον Ιούδα. Από τη στιγμή που τους ανακοινώνουν την απόφασή τους, ξεκινάνε μια σειρά από δραματικές καταστάσεις που θα φέρουν το κατά τα άλλα ήσυχο χωριό στα όριά του. Και όλα αυτά κάτω και από την επίβλεψη του Τούρκου Αγά.

Η καθημερινότητα θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη όταν κάνουν την εμφάνισή τους Έλληνες πρόσφυγες από ένα μακρινό χωριό που λεηλάτησαν οι Τούρκοι, με επικεφαλής τους τον παπά- Φώτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λυκούργος Καλλέργης, Νίκος Χατζίσκος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Δήμος Σταρένιος, Γιώργος Φούντας, Βασίλης Τσάγκλος, Γιάννης Αργύρης, Φοίβος Ταξιάρχης, Γιάννης Κοντούλης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νάσος Κεδράκας, Ελένη Ζαφειρίου, Αλέξης Γκόλφης – Μανωλιός, Θόδωρος Κατσούλης, Κάτια Δανδουλάκη, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Νίκος Καλογερόπουλος και πολλοί άλλοι.

 

Testament The Story of Moses (Netflix)

Μίνι σειρά τριών επεισοδίων που θα βρεις στον κατάλογο του Netflix.  Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Μωυσή και την πορεία του, από πρίγκιπας, εξόριστος, απελευθερωτής και προφήτης. Έχοντας αναγκαστεί να αφήσει πίσω του τη ζωή στο παλάτι, ο Μωυσής βρίσκει καταφύγιο στη Μιδία. Εκεί, μια απροσδόκητη συνάντηση τον παροτρύνει να αναλάβει μια θεϊκή αποστολή. Συγκρούεται με τον πανίσχυρο φαραώ και απαιτεί την απελευθέρωση των Εβραίων. Όταν όμως ο φαραώ αρνείται, μια σειρά από συμφορές βρίσκουν την Αίγυπτο και ολόκληρο τον λαό της.

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Charles Dance, Clarke Peters, Avi Azulay και άλλοι.

Στο Camping

Άλλη μια ελληνική παραγωγή, μια κωμική σειρά με δραματικές πινελιές, που καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και βλέπεται ευχάριστα ακόμα και σήμερα. Θα λέγαμε πως έμεινε στην ιστορία λόγω του ότι απεικονίζει με ρεαλιστικό τρόπο την ελληνική κοινωνία του προηγούμενου αιώνα, τη ζωή των ανθρώπων μιας χώρας που προσπαθεί να ορθοποδήσει και να βρει την ταυτότητά της.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε ένα camping στην παραλία Πλάκα, ανάμεσα στο Δρέπανο και στο Τολό. Κεντρικά πρόσωπα ο ιδιοκτήτης του camping, Τάκης Αγγελόπουλος και ο Μήτσος Πέππας, μακρινός ξάδερφός του και μάνατζερ της αυτοσχέδιας σχολής ιππασίας, που αποκλειστικό σκοπό έχει να προσελκύσει τουρίστες. Τα ευτράπελα είναι πολλά και αν ως σήμερα δεν έχεις παρακολουθήσει το Camping, να η ευκαιρία να το κάνεις και μάλιστα είναι σίγουρο πως θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Πρωταγωνιστούν οι: Τάκης Μόσχος, Νίκος Καλογερόπουλος, Νίκος Χύτας, Ντίνος Αυγουστίδης, Λυδία Λένωση και πολλοί άλλοι.

 

The Chosen (Netflix)

To The Chosen είναι ένα ιστορικό δράμα, βασισμένο στη ζωή του Ιησού Χριστού και σε όσους τον γνώρισαν. Τοποθετείται σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, με τον λαό του Ισραήλ να υποφέρει από το καταπιεστικό και πολλές φορές βάναυσο καθεστώς. Ο Ιησούς έρχεται ως Μεσσίας και μέσω της διδασκαλίας του, προσπαθεί να κάνει την αγάπη να φωλιάσει στις καρδιές των ανθρώπων. Πολλοί τον ακολούθησαν και άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να επαναστατήσουν ορμώμενοι από τα λόγια του.

Η σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια.

Στους ρόλους των πρωταγωνιστών οι: Elizabeth Tabish, Jonathan Roumie και Shahar Isaac.

Jesus of Nazareth (YouTube)

Το αριστούργημα του Franco Zeffirelli που προβάλλεται σχεδόν κάθε χρόνο στην ελληνική τηλεόραση υπό μορφή επεισοδίων και επιπλέον έχεις τη δυνατότητα να το παρακολουθήσεις ολοκληρωμένο μέσω του YouTube.

Η παραγωγή που συγκίνησε και συνεχίζει να συγκινεί το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό, αναπαριστά τα γεγονότα που οδήγησαν στη Γέννηση του Ιησού Χριστού, τα παιδικά του χρόνια, τη διδασκαλία του, τα θαύματα, τα Πάθη, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Στον ρόλο του Ιησού ο Robert Powel, έχοντας δίπλα του ένα εκπληκτικό cast ηθοποιών, που αποτελείται από τους: Anne Bancroft, Ernest Borgnine, Claudia Cardinale, Valentina Cortese, James Farentino, James Earl Jones, Stacy Keach, Tony Lo Bianco, James Mason, Ian McShane, Laurence Olivier, Donald Pleasence, Christopher Plummer, Anthony Quinn, Fernando Rey, Ralph Richardson, Rod Steiger, Peter Ustinov, Michael York, Olivia Hussey και πολλούς ακόμα.

Barabbas (YouTube)

Επική ταινία του 1961, με πρωταγωνιστή τον Anthony Quinn στον ρόλο του Βαραββά, του ληστή που οι Εβραίοι προτίμησαν να απελευθερωθεί αντί για τον Ιησού Χριστό, που τελικά οδηγήθηκε στον Σταυρό του μαρτυρίου. Ζει τα συγκλονιστικά γεγονότα της ημέρας της Σταύρωσης, πληροφορείται για την Ανάσταση, βρίσκει τον Τάφο του Ιησού ανοιχτό, αρνείται όμως να πιστέψει και υποστηρίζει πως πρόκειται για οφθαλμαπάτη.

Τα επόμενα 20 χρόνια θα περάσει μια μαρτυρική ζωή ως σκλάβος και θα καταλήξει δοξασμένος μονομάχος στις ρωμαϊκές αρένες. Στο τέλος θα συλληφθεί ως εμπρηστής της Ρώμης και θα σταυρωθεί, όπως ο Χριστός, στον οποίο θα παραδώσει το πνεύμα του.

Συμπρωταγωνιστούν οι: Arthur Kennedy, Jack Palance, Silvana Mangano, Harry Andrews, Ernest Borgnine, Katy Jurado και Vittorio Gassman.

 

Jessica Jones (Disney+)

Επιστρέφουμε στις αξιόλογες, αλλά διαφορετικές από το πνεύμα του Πάσχα προτάσεις, αυτή τη φορά με τη σειρά Jessica Jones, που έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις μέσω του Disney+.

Όταν μια τραγωδία βάζει τέλος στη βραχύβια καριέρα της ως υπερήρωας, η Jessica εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη και ανοίγει το δικό της πρακτορείο ντετέκτιβ, το Alias Investigations, που εμπλέκεται σε υποθέσεις οι οποίες αφορούν άτομα με ειδικές ικανότητες. Υποφέροντας από το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, η Jessica θέλει να κάνει καλό, όμως το πρωταρχικό της ενδιαφέρον δεν είναι να σώσει τον κόσμο, αλλά να σώσει το διαμέρισμά της από τους δανειστές και να ανταπεξέρχεται στα πολλά άλλα καθημερινά της προβλήματα.

Η σειρά αποτελείται από τρεις σεζόν και συνολικά 39 επεισόδια.

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Wil Traval, Erin Moriarty και Eka Darville.

 

Life & Beth (Disney+)

Μια ακόμα τηλεοπτική σειρά, αποτελούμενη από είκοσι επεισόδια, χωρισμένα σε δύο σεζόν, που θα βρεις στον κατάλογο της συνδρομητικής πλατφόρμας Disney+.

Στα χαρτιά, η ζωή της Beth φαίνεται εξαιρετική. Εντυπωσιακή για όλους αυτούς με τους οποίους μεγάλωσε μαζί. Βγάζει τα προς το ζην ως διανομέας κρασιού. Έχει μακροχρόνια σχέση με έναν επιτυχημένο άντρα και ζει στο Μανχάταν. Όταν ένα ξαφνικό περιστατικό αναγκάζει τη Beth να ασχοληθεί με το παρελθόν της, η ζωή της αλλάζει για πάντα. Μέσα από αναδρομές στον εφηβικό εαυτό της, η Beth αρχίζει να μαθαίνει πώς έγινε αυτή που είναι και ποια θέλει να γίνει. Θα συνεχίσει το ταξίδι της προς μια καλύτερη, πιο τολμηρή και πιο αυθεντική ζωή. Θέλει να μάθει να εκφράζεται και να ζει για έναν σκοπό.

Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Amy Schumer, Michael Cera, Susannah Flood και Violet Young.

 

High Score (Netflix)

Πάσχα έρχεται, διακοπές, δεν αποκλείεται να θελήσεις να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με video games. Η ιστορία τους είναι τεράστια και παρόλο που μπορεί να γνωρίζεις ένα μεγάλο μέρος της, δεν αποκλείεται κάτι να σου έχει διαφύγει. Να λοιπόν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να παρακολουθήσεις τη σειρά High Score του Netflix. Αποτελείται από έξι επεισόδια, με την αφήγηση και το υλικό αρχείου να καλύπτει την Atari, το Space Invaders, το Pac- Man, τη Nintendo, τα Role Playing Games, τη SEGA και τον Sonic, το Street Fighter, το Mortal Kombat, το Doom και πολλά άλλα παιχνίδια και εταιρείες σταθμούς στην ιστορία του gaming.

 

The Terror (Prime Video)

Τηλεοπτική σειρά αποτελούμενη από δύο σεζόν, με δέκα επεισόδια η καθεμία και διαφορετικό σενάριο. Ο πρώτος κύκλος είναι γεμάτος αγωνία και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Επικεντρώνεται σε ένα επικίνδυνο ταξίδι στην Αρκτική από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Είναι μια ακραία ιστορία επιβίωσης σε ένα εντελώς αδυσώπητο τοπίο – με τους φόβους του πληρώματος να επιδεινώνονται από μια άγνωστη απειλή.

Η δεύτερη σεζόν έχει τίτλο The Terror: Infamy και τοποθετείται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περιστρέφεται γύρω μια σειρά παράξενων θανάτων που στοιχειώνουν μια ιαπωνοαμερικανική κοινότητα και στο ταξίδι ενός νεαρού άνδρα να κατανοήσει και να πολεμήσει την κακόβουλη οντότητα που ευθύνεται για αυτούς.

 

The post Δέκα ταινίες και σειρές για Πασχαλινή ψυχαγωγία στο σαλόνι σου appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
ταινιες, σειρες, λυκούργος καλλέργης, mortal kombat, πασχα, netflix, αιγυπτος, dance, camping, δραμα, ιησούς, jesus, youtube, ανάσταση, james, quinn, rey, york, jack, νέα, mike, taylor, amy, video, games, atari, space, nintendo, sega, sonic, fighter, doom, blog, κινηση στους δρομους, γιωργος φουντας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, δωρο πασχα, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, η ζωη, κοινωνια, ελενη, δανδουλακη, ιησούς, λυκούργος καλλέργης, εβραιοι, ηθοποιοι, θαυματα, ισραηλ, καριερα, κωτσοβολος, λυδια, μωυσης, νησι, παιχνιδια, περιοδος, τηλεοραση, blog, games, james, youtube, αγαπη, αγωνια, ανάσταση, αφηγηση, βιβλιο, γεγονοτα, γεωργια, γινει, γρηγορης, δασκαλος, δυνατοτητα, δημος, δρεπανο, εγινε, ευκαιρια, εμφάνιση, εξι, εποχη, επτα, ερχεται, ζωη, εικοσι, ιησου, ιστορικο, ησυχο, κυκλος, λειψει, λογια, λυκοβρυση, μορφη, ναυτικο, νεα υορκη, νικη, ντετεκτιβ, ξαδερφος, παντα, οκτω, ορια, οφθαλμαπατη, παιδικα, πλακα, προβληματα, πριγκιπας, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρο, σειρα, σπιτι, ταυτοτητα, τολο, φοιβος, φορα, χηρα, χριστος, ωρες, amy, atari, dance, camping, doom, επεισοδια, fighter, jack, ιουδα, καρδιες, mortal kombat, μωυση, netflix, nintendo, mike, ο χριστος, quinn, rey, sega, sonic, σκλαβος, space, ταξιδι, ταξιαρχης, taylor, υλικο, york
Τυχαία Θέματα
Δέκα, Πασχαλινή,deka, paschalini