Απαλλάξου από την Ανθυγιεινή Αφρικανική Σκόνη με τη Βοήθεια Δύο Οικιακών Συσκευών

Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη μεσογειακή χώρα, η οποία έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή τόσο για τα όμορφα τοπία της, όσο και για το μοναδικό της κλίμα.

Το γεγονός ωστόσο ότι βρίσκεται στη Μεσόγειο θάλασσα σημαίνει ότι συχνά επηρεάζεται κλιματικά από άλλες κοντινές περιοχές και ιδιαίτερα από τη Β. Αφρική, όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι αρκετά διαφορετικές από τη χώρα μας.

Μπορεί πρόσφατα να έγινες κι εσύ “μάρτυρας” της πορτοκαλί ομίχλης

που εμφανίστηκε στον αττικό ουρανό, αλλά και σε άλλες περιοχές. Η ομίχλη αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο από σύννεφα άμμου και σκόνης που μεταφέρθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών από την Αφρική.

Eπί της ουσίας, όταν αυτό το φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του εισπνέουμε κι εμείς οι ίδιοι σκόνη, δηλαδή οξείδια του πυριτίου και οξείδιο του σιδήρου και άλλες ανόργανες ενώσεις που έρχονται από τη Σαχάρα. Αξίζει να σημειωθεί πως όσο πιο μικρά είναι τα σωματίδια, τόσο πιο επικίνδυνα είναι για την υγεία.

Δεδομένων όλων αυτών και καθώς η σκόνη “παραμονεύει” ακόμα και σε λιγότερο ακραίες συνθήκες, είναι σημαντικό το σπίτι σου να είναι απαλλαγμένο από αυτά τα σωματίδια, για το καλό της υγείας σου. Το θετικό είναι πως η τεχνολογία εξελίσσεται και μπορεί να γίνει σύμμαχός σου στην προσπάθειά σου να έχεις ένα σπίτι εξαιρετικά καθαρό. Ειδικές σκούπες και ιονιστές – καθαριστές αέρα συνδράμουν στη δημιουργία μιας πιο καθαρής ατμόσφαιρας, έτσι ώστε να αισθάνεσαι πάντα ασφαλής στην κατοικία σου.

Ο Κωτσόβολος σε βοηθά να επιλέξεις τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία για να έχεις ένα σπίτι πεντακάθαρο, απαλλαγμένο από τη σκόνη.

Ιονιστές-Καθαριστές αέρα

Για να αγοράσεις τον κατάλληλο για εσένα ιονιστή – καθαριστή αέρα πρέπει να ξέρεις πώς λειτουργεί. Ο ιονιστής δημιουργεί αρνητικά φορτισμένα ιόντα τα οποία ελκύουν τα θετικά ιόντα που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, όπου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η σκόνη, ο καπνός τσιγάρου, η γύρη, τα βακτήρια και άλλα βλαβερά μικροσωματίδια, τα οποία τελικά είτε καταλήγουν στο πάτωμα, είτε συλλέγονται από τη συσκευή. Τα σύγχρονα μοντέλα καθαριστή αέρα διαθέτουν πολλαπλά φίλτρα και μηχανισμούς που συλλέγουν και εξουδετερώνουν τα εν λόγω σωματίδια. Υπάρχουν οι καθαριστές με ανεμιστήρα που διαχέουν τον αέρα πιο γρήγορα στον χώρο και χωρίς ανεμιστήρα που είναι ενεργειακά πιο αποδοτικοί. Επίσης υπάρχουν μοντέλα που λειτουργούν με φίλτρα και πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος και εκείνοι που λειτουργούν με λάμπα UV.

Και αφού έμαθες πώς λειτουργεί ο ιονιστής – καθαριστής, πρέπει να αποφασίσεις ποιον θα διαλέξεις, κάτι που εξαρτάται αρκετά από την τσέπη αλλά και τον χώρο σου. Εάν το σπίτι σου είναι σχετικά μικρό, έως 60 τ.μ. χρειάζεσαι έναν καθαριστή μέτριας δυναμικής, όπως ο υπερσύγχρονος Pure 60/Pro των 55 watt, ο οποίος σου εξασφαλίζει διιαρκή απολμανση αέρα, 100% Ozone Free. Λειτουργεί με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας UV-C (253,7 nm), εξοντώνει μικρόβια, μύκητες, βακτήρια, ιούς και σου εξασφαλίζει ένα καθαρό περιβάλλον, απαλλαγμένο από τοξικούς ρύπους. Για μεγαλύτερους χώρους είναι απαραίτητες πιο δυνατές συσκευές. Ο Karcher Air Purifier AF 100 είναι ένας κινητός καθαριστής, διαθέτει πολλαπλούς προαιρετικους τύπους φίλτρων για διαφορετικές εφαρμογές και είναι κατάλληλος για δωμάτια μέχρι 100 m²: Με την τεχνολογία αισθητήρα λέιζερ “κουμπωμένη” πάνω του μετρά την ποσότητα των μικροσωματιδίων στον αέρα. Εάν είσαι λάτρης του απαράμιλλου design, μπορείς να επιλέξεις έναν ανεμιστήρα – καθαριστή αέρα, όπως ο Dyson Pure Cool Link TP07 που εκτελεί 2 εργασίες παράλληλα, προσφέροντας ένα δροσερό ρεύμα δροσιάς και καθαρίζοντας αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα. Εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες σου όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς κάνει περιστροφή 360ο, διαθέτει νυχτερινή λειτουργία και χρονοδιακόπτη, ενώ μέσω εφαρμογής μπορείς να δημιουργήσεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Σκούπες

Η σκόνη υπάρχει παντού και συγκεντρώνεται σε όλες τις επιφάνειες, όπου από τις πιο εκτεθειμένες είναι τα πατώματα του σπιτιού αλλά και τα χαλιά. Γυρίζοντας από το σπίτι δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάς να βγάλεις τα παπούτσια σου, τα οποία δυστυχώς συγκεντρώνουν σκόνη, χώμα και πολλά μικρόβια. Για τον λόγο αυτό, πρέπει και οφείλεις να επενδύσεις σε μια σκούπα “πολυεργαλείο” που θα ξεσκονίζει και θα απομακρύνει αποτελεσματικά τα μικροσωματίδια στο πάτωμα. Τα πιο σύγχρονα μοντέλα εκτελούν πολλαπλές εργασίες κι έτσι εσύ μένεις ξέγνοιαστος ότι το σπίτι σου είναι πάντα καθαρό. Ένα παράδειγμα, είναι η παντοδύναμη, επαναφορτιζόμανη σκούπα στικ Dyson V15 Detect Absolute Yellow/Nickel, η πιο εξελιγμένη του είδους της. Αποκαλύπτει την αόρατη σκόνη, αισθητήρα που καταμετρά το μέγεθος και τον αριθμό των σωματιδίων, τεχνολογία που ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ απορρόφησης και σου δείχνει real time τι έχει απορροφηθεί. Είναι ιδανική για σπίτια με κατοικίδια, και προσφέρει βαθύ καθαρισμό σε ολόκληρο το σπίτι. Εάν η καθημερινότητά σου είναι ιδιαίτερα απαιτητική και συχνά είσαι πολύ κουρασμένος για να βάλεις σκούπα, τότε χρειάζεσαι άμεσα μια σκούπα – ρομπότ που θα κάνει όλη τη δουλειά για σένα. Η iRobot Roomba i7 είναι ο απαραίτητος βοηθός στο σπίτι σου, καθώς χαρτογραφεί τον χώρο, σκουπίζει, επιμένει στις δύσκολες επιφάνειες και χάρη στο προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει, απομακρύνει κατά 99% τη σκόνη, τη μούχλα, τη γύρη, τα ακάρεα και τα αλλεργιογόνα. Και για ένα ακόμα πιο καθαρό αποτέλεσμα, διάλεξε μια ρομποτική σφουγγαρίστρα που θα συνεχίσει το έργο της σκούπας όπως η iRobot Braava jet m6.

Να θυμάσαι ότι η τεχνολογία είναι σύμμαχός σου στην εξασφάλιση ενός ευχάριστου και πλήρως καθαρού περιβάλλοντος στο σπίτι, ώστε να αισθάνεσαι και να είσαι υγιής. Παρ΄όλ΄αυτά πρέπει και ο ίδιος να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε η σκόνη να μένει εκτός του σπιτιού σου. Καθάρισε τακτικά τις επιφάνειες που δεν “φτάνει” η σκούπα με ένα πανί μικροϊνών για αποτελεσματική δέσμευση της σκόνης, τίναζε και αέριζε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα μαξιλάρια, ριχτάρια κ.ο.κ., φρόντισε τα φίλτρα του κλιματιστικού σου να είναι καθαρά και μην ξεχνάς ανοικτά τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού συνέχεια.

Με τις κατάλληλες συσκευές και τις σωστές ενέργειες θα έχεις πάντα ένα σπίτι καθαρό και χωρίς σκόνη και μικροσωματίδια. Για τις συσκευές, εμπιστεύσου τους ανθρώπους του Κωτσόβολου που θα σου λύσουν όλες σου τις απορίες και θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τις κατάλληλες για τις ανάγκες σου. Επισκέψου για περισσότερες πληροφορίες ένα υποκατάστημα του Κωτσόβολου ή ανάτρεξε στην ιστοσελίδα kotsovolos.gr.

The post Απαλλάξου από την Ανθυγιεινή Αφρικανική Σκόνη με τη Βοήθεια Δύο Οικιακών Συσκευών appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα