Cheesecake με λευκή σοκολάτα και άρωμα καφέ

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ένα ξεχωριστό γλυκό που συνδυάζει τον καφέ με τη λευκή σοκολάτα και είναι το τέλειο κέρασμα σε γιορτές και καθημερινές.

ΥλικάΓια τη βάση:250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τύπου oreo50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:800 γρ. τυρί κρέμα250 ml κρέμα γάλακτος50 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη250 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια50 ml λικέρ καφέ1 κουτ.
σούπας καφέ στιγμής1 εσπρεσάκι ristretto

Για τη διακόσμηση:50 γρ. κουβερτούρα ξυσμένη στη λεπτή πλευρά του τρίφτηΜερικά σπασμένα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τύπου oreoΜερικές κορφούλες δυόσμου

ΕκτέλεσηΧτυπάμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα σε δυο δόσεις να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.Στρώνουμε με αυτό το μείγμα τον πάτο ενός πυρέξ ή ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26εκ. πιέζοντάς το με κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζουμε την κρέμα.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει.Προσθέτουμε το λικέρ, τους δυο καφέδες και μετά τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει κάπως το μείγμα.Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί.Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, αφαιρούμε το τσέρκι και μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα. Διακοσμούμε με μερικά σπασμένα μπισκότα, ξύσμα σοκολάτας και μερικές κορφούλες δυόσμου.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ταψί, πολυκόφτης, μίξερ.

The post Cheesecake με λευκή σοκολάτα και άρωμα καφέ appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα