Παναθηναϊκός: Πήγε να το κάνει… θρίλερ

Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Κολοσσό. Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο παρκέ, μιας και σε 20 λεπτά είχαν σημειώσει συνολικά 29 πόντους, αλλά οι μονάδες που είχε, του έδωσαν τη νίκη με 77-67.

Το ματς

Με τους Πονίτκα, Πέρι, Π. Καλαϊτζάκης, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός

την αναμέτρηση με τον Κολοσσό και οι «πράσινοι» είχαν δυναμική αρχή, μιας και στο 3’ δημιούργησαν ένα μαξιλαράκι 8 πόντων (10-2), ενώ με… ομοβροντία τριπόντων έβαλαν από πολύ νωρίς τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα.

Ήταν ενδεικτικό πως είχε ¾ από τα 6,75 και με πολύ καλή άμυνα διαμόρφωσε το 21-4 στο 7’, έχοντας πλουραλισμό επιθετικά, με τον Παπαγιάννη να κάνει ιδανική αρχή με 7 πόντους. Έτσι ο Ράντονιτς άλλαξε τα 3/5 της πεντάδας, βάζοντας από πολύ νωρίς τον Σαμαντούροφ.

Το παιχνίδι είχε ξεφύγει από τα πρώτα 8 λεπτά, μιας και η διαφορά είχε φτάσε από νωρίς στο +20 (27-7) και από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο το Τριφύλλι έδειχνε να το «καθαρίζει» από νωρίς, μιας και έληξε με 32-13, από το τρίποντο του Σταρκς.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου, με τον Παπαγιάννη να διαμορφώνει το 38-19 στο 13’ και από πάρα πολύ νωρίς ο Παναθηναϊκός είχε θέσει της βάσεις για ένα άνετο απόγευμα.

Ήταν ενδεικτικό πως στο 16’ οι γηπεδούχοι απλοποίησαν για τα καλά την αναμέτρηση. Με δύο τρίποντα του Μαντζούκα το σκορ έφτασε για πρώτη φορά στο +24 (46-22), με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να παίζει με ελληνική πεντάδα σε μεγάλα διαστήματα, με το rotation να είναι συνεχές.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να προηγείται με +21 (48-27) «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το ματς από πολύ νωρίς.

Από πολύ νωρίς το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, όπου το Τριφύλλι κρατούσε εύκολα το +20 στα πρώρα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Π. Καλαϊτζάκης με τρίποντο έκανε το 52-29 στο 23’, αλλά ο Κολοσσός έδειξε κάποια αντίδραση και με ένα επιμέρους 2-8 κατάφερε να ρίξει τη διαφορά (54-37).

Ήταν ενδεικτικό πως ο ρυθμός είχε πέσει σε μεγάλο βαθμό, μιας και σε 7 λεπτά της περιόδου ο Παναθηναϊκός είχε σημειώσει μόλις 8 πόντους, ενώ είχε δεχθεί 18, δείχνοντας μια… αδιαφορία και έτσι οι Ροδίτες κατάφερναν να μειώσουν στους 11 (56-45), καθώς ήταν οι μόνοι που «πάλευαν».

Οι παίκτες των «πρασίνων» ήταν σαν… υπνωτισμένοι, κάνοντας τη μία κακή επιλογή μετά την άλλη, όπου είχε ως αποτέλεσμα η περίοδος να λήξει με το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα (56-48), μιας και ο Κολοσσός ήταν πιο αποτελεσματικός.

Το ματς ξαφνικά έγινε… ντέρμπι με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Ο Παναθηναϊκός κακοποιούσε το μπάσκετ, όντας ωσεί παρών. Ήταν ενδεικτικό πως ο πρώτο καλάθι των “πρασίνων” σημειώθηκε μετά από 7 λεπτά από τον Πονίτκα, αλλά η εικόνα που έδειχνε το Τριφύλλι ήταν αποκαρδιωτική.

Ο Πολωνός γκαρντ ήταν αυτός που είχε αναλάβει το σκοράρισμα, καθώς με 6 προσωπικούς πόντους έκανε το 62-50 στο 34′, αλλά οι “θαλασσί” επέστρεψαν για τα καλά. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ο Κατσίβελης μείωσε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (64-59), με το ματς να έχει πολλές συγκινήσεις.

Στα τελευταία 2 λεπτά το ματς ήταν για γερά νεύρα, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν σε… άλλο γήπεδο. Μάλιστα στο 1:43 το σκορ είχε φτάσει στο -4 (69-65), αλλά ο Παπαγιάννης και τα τρίποντα των Γ. Καλαϊτζάκη και Πονίτκα έκαναν το 77-67, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 32-13, 48-27, 56-48, 77-67

The post Παναθηναϊκός: Πήγε να το κάνει… θρίλερ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα