Τα πιο μαγικά μπλε φορέματα στον κινηματογράφο

20:01 14/2/2021 - Πηγή: Youfly

Το μπλε χρώμα έχει αγαπηθεί πολύ από τον φακό, καθώς, όλες του οι αποχρώσεις έχουν χαρίσει μοναδικές εικόνες στην μεγάλη οθόνη. Συγκεκριμένα, τα μπλε φορέματα στον κινηματογράφο έχουν γοητεύσει το κοινό, αφού συνδυάζονται αρμονικά με το υπόλοιπο σκηνικό. Σπάνια, το συγκεκριμένο χρώμα δημιουργεί προβλήματα σε θέματα αρμονίας ή ισορροπίας.

Το μπλε

χρώμα συμβολίζει την πίστη, την εμπιστοσύνη και την αλήθεια, καθώς είναι το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Τα μπλε φορέματα στον κινηματογράφο, δείχνουν μια γυναίκα ήρεμη, υγιής και έξυπνη. Το ανοιχτό μπλε τονίζει την απαλότητα, ενώ το κλειστό το κύρος και την δύναμη. Ποια είναι τα καλύτερα φορέματα, που μάγεψαν το κοινό;

1. Lily James – Cinderella (2015)

Είναι γεγονός, πως το μπλε χρώμα έχει συνδυαστεί με την αγαπημένη μας Σταχτοπούτα. Το φόρεμά της στον χορό δεν μάγεψε μόνο τον πρίγκιπα του παραμυθιού, αλλά μικρούς και μεγάλους. Η Lily James στην αντίστοιχη ταινία, το ανέδειξε μοναδικά. Το φόρεμα αυτό αποτελεί ένα κομμάτι τέχνης, το οποίο προκαλεί νοσταλγία και αναμνήσεις παιδικών χρόνων. Είναι ball grown στυλ, δηλαδή φόρεμα που ανοίγει από τη μέση και κάτω σαν μπάλα. Περιέχει τούλι, χρυσόσκονη και χαμηλούς ώμους, με κεντημένα πέταλα λουλουδιών.

2. Kirsten Dunst – Marie Antoinette (2006)

Όλα τα φορέματα της Kirstern Dunst, στην ταινία Marie Antoinette, θα μείνουν στην ιστορία του σινεμά, λόγω της μοναδικότητάς τους. Η Βικτωριανή Εποχή έχει χαρακτηριστεί, ιδιαίτερα, για την μόδα που είχαν υιοθετήσει πολλές γυναίκες της υψηλής κοινωνίας. Το μπλε φόρεμά της, συνδυάστηκε εξαιρετικά με αντίστοιχες αποχρώσεις στον φιόγκο της, στο καπέλο και στα γάντια. Το sack – back φόρεμά της, κεντημένο με δαντέλα στα χέρια, αλλά και στο στήθος, ανέδειξαν υπέροχα την εποχή εκείνη.

3. Emma Stone – La La Land (2016)

Φαίνεται πως η Emma Stone θα βρίσκεται σε όλες τις χρωματικές λίστες. Στην ταινία La La Land, η πρωταγωνίστρια φόρεσε σχεδόν όλα τα χρώματα. Ωστόσο, η μπλε απόχρωση, ήταν η καλύτερη από όλα τα μπλε φορέματα που έχει φορέσει στον κινηματογράφο. Το συγκεκριμένο φόρεμα, έχει χαρακτηριστεί ως ένα βραδινό, cocktail dress. Αποτελείται από μπλε τούλι και ένα σαγηνευτικό V, ενώ συνδυάζεται εξαιρετικά με τα αντίστοιχα (φυσικά!) μπλε πέδιλα.

4. Cate Blanchett – Elizabeth (1998)

Ένα, επίσης, φαντασμαγορικό φόρεμα εποχής, ίσως από τα πιο ιδιαίτερα μπλε φορέματα που έχουμε συναντήσει στον κινηματογράφο. Η Cate Blanchett ενσάρκωσε μοναδικά τον ρόλο της βασίλισσας, ενώ τα ρούχα της αποτελούν έργα τέχνης. Το μπλε φόρεμα συνδυάστηκε υπέροχα χρυσά κοσμήματα, κάποια από τα οποία ήταν κεντημένα πάνω στο ίδιο το φόρεμα. Τα χέρια της πρωταγωνίστριας κάλυπτε ένα μπολερό από τούλι, στην ίδια απόχρωση, αλλά σε πιο απαλό τόνο. Ενωνόταν με τον λαιμό, σχηματίζοντας μία λεπτομέρεια, αρκετά κομψή.

5. Emma WatsonBeauty and the Beast (2017)

Μετά την Σταχτοπούτα, σειρά έχει η Πεντάμορφη. Η Emma Watson, ως ένα απλό και καθημερινό κορίτσι της πόλης, φόρεσε την μπλε σαλοπέτα της και ξεχύθηκε στους δρόμους. Από μέσα, συνδυάστηκε με ένα απλό, αλλά όμορφο, λευκό πουκάμισο, το οποίο ταίριαξε εξαίρετα με την καρό ποδιά της. Το φόρεμα αυτό είναι σαν πολλά κομμάτια υφάσματος, ενωμένα. Στην μέση είναι δεμένο ένα σκοινί, στο οποίο κρέμονται άλλες δύο ποδιές, οι οποίες, σε αντίστοιχα φορέματα εποχής, μπορεί να ήταν και μεγάλες τσέπες.

6. Michelle Pfeiffer – Scarface (1983)

Τι να πρωτοπεί κανείς για την εμφάνιση της Michelle Pfeiffer, στην ταινία Scarface. Το μπλε της φόρεμα αποτελεί ένα από πιο σαγηνευτικά μπλε φορέματα που έχουμε δει στον κινηματογράφο, μέχρι σήμερα. Ανήκει στην κατηγορία των slip dresses, καθώς είναι μακρύ, με ένα ανοιχτό σκίσιμο στο ένα πόδι, σε ύφασμα σατέν. Το χρώμα είναι ένα βαθύ μπλε που σε ταξιδεύει. Είναι σε ίσια γραμμή, με βαθύ ντεκολτέ, στο οποίο είναι κεντημένα μικρά πετράδια, κάνοντας το θέαμα μοναδικό. Η πλάτη είναι ανοιχτή και τα συνοδευτικά κοσμήματα, ασημί.

7. Grace Kelly – To Catch a Thief (1955)

Όλες οι αποχρώσεις του μπλε, σε ένα φόρεμα! Ένα από τα μπλε φορέματα στον κινηματογράφο που σου κόβουν, πραγματικά, την ανάσα. Το ντελικάτο σιφόν φόρεμα της Grace Kelly, έχει μείνει στην ιστορία. Αποτελείται από μεταξωτό ύφασμα με ντελικάτη και ακανόνιστη επιφάνεια. Οι αποχρώσεις είναι σα να κοιτάμε στο φως κρυστάλλους πάγου. Το θέαμα αυτό ολοκληρώθηκε με ένα μακρύ και ανάλαφρο σάλι από τούλι, στο ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο φόρεμα.

Δείτε επίσης:

Τα πιο σαγηνευτικά κίτρινα φορέματα στον κινηματογράφοΤα πιο εμβληματικά κόκκινα φορέματα στον κινηματογράφο

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Τα πιο μαγικά μπλε φορέματα στον κινηματογράφο appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα