Καλλιάνος: Πότε θα φτάσει τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα

Καλοκαιρινή Κυριακή και στην Αθηνά, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Ο καιρός που «έρχεται».Μπορεί σήμερα να έχουμε βροχές και καταιγίδες ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, σύντομα ο καιρός θα γίνει καλοκαιρινός με θερμοκρασίες καύσωνα. Μετά την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να…

Κολυδάς: Υψηλές θερμοκρασίες στο τέλος της εβδομάδας

Τα καλοκαιρινά ρούχα θα χρειαστεί να ανασύρουμε άμεσα από

την ντουλάπα μας, καθώς ο διευθυντής της ΕΜΥ, κ. Θεδωρής Κολυδάς επιβεβαιώνει το κύμα ζέστης που έρχεται.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο X, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Τονίζει όμως πως λόγω αυξημένης συννεφιάς ίσως να μην δούμε τον υδράργυρο σε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια. Όπως θα παρακολουθήσετε σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως "φρενάρει" και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές».

Σάκης Αρναούτογλου: Οι θερμοκρασίες μέχρι 20/05

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανάρτησε ένα διάγραμμα στο Facebook με τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι και την αλλη Δευτέρα 20 Μαΐου.

«Οι θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 20/5 με μια μόνο ματιά! Αρκετή ζέστη, σκόνη-θολούρα και υγρασία το ερχόμενο Σαβ/κύριακο!(Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο μετεωγραμμα). Για ότι νεότερο προκύψει θα υπάρξει ενημέρωση!».

Ο κ. Αρναούτογλου δίνει τη μέση τιμή των θερμοκρασιών στη χώρα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως στη δυτική, νότια ηπειρωτική Ελλάδα όπως και στην Αττική μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι έως και 2 – 3 βαθμούς πιο υψηλοί από αυτές του μετεωγράμματος.

Στην Κρήτη μετά το Σάββατο 18/05, η θερμοκρασία θα είναι έως και 6 με 7 βαθμούς υψηλότεροι, κάτι που σημαίνει πως θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα