Βίντεο ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης

Στο βίντεο καταγράφεται το καρτέρι θανάτου που είχε στήσει ο δράστης στη 40χρονη στο Μενίδι. Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της γυναικοκτονίας στο Μενίδι φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iEidiseis.gr. Στο βίντεο εμφανίζεται ο δράστης να περιφέρεται δεξιά και αριστερά λίγο πριν δολοφονήσει τη…

Σε δεύτερο βίντεο, μάλιστα, φαίνεται ο δράστης να πετάει τις μπίρες που είχε πάρει μετά τη δολοφονία της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι.

Τρεις φορές τον είχε καταγγείλει πριν τη δολοφονία

Σε βάρος του 50χρονου γυναικοκτόνου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Σημειώνεται πως στα χέρια του 50χρονου υπέφεραν και τα παιδιά του και κυρίως η κόρη του, την οποία απειλούσε λέγοντάς της: «Θα σκοτώσω και εσένα και μετά θα αυτοκτονήσω. Θα γίνεις και εσύ σαν τη μάνα σου». Η 40χρονη τον είχε καταγγείλει ήδη τρεις φορές στην Αστυνομία. Μια ημέρα μετά τη δολοφονία της είχε προγραμματιστεί το δικαστήριο για μία από αυτές τις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας.

«Της είχε βάλει το κεφάλι μέσα σε χλωρίνη»

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του iEidiseis, Αλέξανδρο Γύγο ο αδερφός της δολοφονημένης 40χρονης αποκάλυψε σοκαριστικά στοιχεία για το βίαιο παρελθόν του.

«Ήταν βίαιος, αν και οι επίσημες καταγγελίες ήταν τρεις, υπήρχαν όμως πάνω από 40 περιστατικά», λέει στο iEidiseis, «την παρακολουθούσε συνεχώς, η αδερφή μου είχε προχωρήσει τη ζωή της και εκείνος συνέχιζε να την ενοχλεί και να την απειλεί».

Μάλιστα, αποκαλύπτει και ένα περιστατικό που πραγματικά προκαλεί σοκ. «Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί της, της είχε βάλει το κεφάλι μέσα σε χλωρίνη», λέει και ζητά δικαιοσύνη για τη δολοφονία της αδερφής της. «Η αστυνομία δεν την προστάτεψε», προσθέτει.

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία

Στο ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το iEidiseis.gr ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις της γυναίκας για βοήθεια στη διάρκεια του άγριου καβγά ανάμεσα σε θύμα και θύτη που σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας.

{https://www.youtube.com/watch?v=TT1vJCHv1pA}

Γιατί είχαν αφήσει ελεύθερο τον 50χρονο μέχρι τη δίκη;

Ερωτήματα ανακύπτουν σε σχέση με τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης, όταν στις 7 Μαΐου 2024 είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ο 50χρονος, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το iEidiseis.

Αρχικά παρατηρήθηκε χθες ότι πηγές από τη Δικαιοσύνη διαφοροποίησαν μέσα σε λίγες ώρες τη θέση τους σε σχέση με το επίμαχο θέμα, ενώ ήδη στελέχη από την Αστυνομία αποκάλυπταν ότι υπήρχε δυνατότητα τριήμερης κράτησης του 50χρονου μέχρι τη δίκη (αντί αυτού που συνέβη που ήταν να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη που προγραμματίστηκε για εννιά ημέρες μετά).

Αρχικά διέρρευσε από δικαστικές πηγές ότι «το δικαστήριο υποχρεωτικά ήρε την κράτησή του, αφήνοντας τον ελεύθερο, όταν η υπόθεση, αφού ξεκίνησε, αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου, προκειμένου να κληθεί εκ νέου το θύμα να καταθέσει». Γινόταν λόγος για «υποχρεωτική» άρση της κράτησής του.

Λίγες ώρες αργότερα και πάλι δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι «αν και πράγματι υπήρχε η δυνατότητα (και όχι η υποχρέωση) να δοθεί τριήμερη αναβολή, αυτό δεν θα είχε νόημα να συμβεί, καθώς από τη δικογραφία απουσίαζε η ιατροδικαστική έκθεση. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα η έκθεση αυτή δεν έχει ακόμα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, πράγμα που καταδεικνύει ότι ακόμα και μια τριήμερη αναβολή (κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα κρατείτο) δεν θα επέφερε κανένα αποτέλεσμα».

Στη δεύτερη εκδοχή αφήνεται ευθέως να εννοηθεί ότι υπήρχε δυνατότητα τριήμερης κράτησης (ασχέτως εάν σημειώνεται ότι δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα). Συνεπώς, δεν ήταν υποχρεωτική η άρση της κράτησης του 50χρονου (ο οποίος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία τόσο το 2013 όσο και το 2022, όπως φαινόταν στον φάκελο που τον συνόδευε).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γυναικοκτονία, Μενίδι, Βίντεο, 40χροης,gynaikoktonia, menidi, vinteo, 40chrois