Δημοσκόπηση ALCO: Ο «Κανένας» πιο επιτυχημένος υπουργός - Πρώτοι Δένδιας, Πιερρακάκης και μετά... χάος

Πώς κινούνται οι συσπειρώσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης.Ο «Κανένας» είναι ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Σύμφωνα με την έρευνα, ακολουθεί ο…

Δημοσκόπηση ALCO: Μοιρασμένο το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές

Στο ερώτημα εάν οι ευρωεκλογές 2024 ενδιαφέρουν τους πολίτες, το 22% απαντά «πολύ» (έναντι 14% του Μαρτίου και 24% του Απριλίου), το 36% «αρκετά», το 21% «λίγο» και το 20% «καθόλου».

Σχεδόν οι μισοί (ποσοστό 47%) απαντά ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», το 8% επιλέγει το «λίγο» και μόλις το 5% το «καθόλου».

Δημοσκόπηση ALCO: Τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι τον Ιούνιο του 2023

Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO, σχεδόν οι μισοί (46%) αναποφάσιστοι το 2023 ψήφισαν ΝΔ, το 11% ΣΥΡΙΖΑ, το 2% ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες και «άλλο» το 8% και Ελληνική Λύση το 2%.

Η ΝΔ έχει ανεβάσει τη συσπείρωσή της κατά 5 μονάδες, στο 66%, και εμφανίζει διαρροή προς την αποχή (7%), Δημοκράτες και Φωνή Λογικής (από 3%). Αναποφάσιστο είναι ακόμη το 18%, μια δεξαμενή στην οποία στοχεύει με τη στρατηγική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει κατά 8 μονάδες τη συσπείρωσή του, φτάνοντας στο 66%. Οι μεγαλύτερες διαρροές του είναι προς Νέα Αριστερά (10%), ΚΚΕ (4%), ΠΑΣΟΚ (2%), Κόσμος (2%) και άλλο κόμμα (4%). Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει την πιο ισχυρή συσπείρωση, καθώς φτάνει το 85%. Έχει διαρροές κυρίως προς τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, ένα κόμμα που επιλέγει το 7%, ενώ αναποφάσιστο είναι το 4%.

Alco: Ποιον επιλέγουν όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εύρημα σχετικά με το κόμμα που επιλέγουν όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες το 2023. Το μεγαλύτερο ποσοστό, 36%, θα ψηφίσει Ελληνική Λύση. Στη Φωνή Λογικής στρέφεται το 19% και το 9% στη Νίκη. Αναποφάσιστο παραμένει το 27%.

Δημοσκόπηση ALCO: Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Μάτι

Τέλος, το 77% εκτιμά πως δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι. Μόνο το 5% συμφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ το 18% αναφέρει πως δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση ALCO, Κανένας, - Πρώτοι Δένδιας Πιερρακάκης,dimoskopisi ALCO, kanenas, - protoi dendias pierrakakis