«Χρυσά» πληρώνουμε τα ίδια προϊόντα στα σούπερ μάρκετ: Πάνω έως 50% οι τιμές από Γαλλία και Ιταλία (Παραδείγματα)

Η σύγκριση των τιμών στα σούπερ μάρκετ με δύο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης δημιουργεί προβληματισμό. «Καίνε» τους πολίτες οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με την Ελλάδα να είναι και... με τη βούλα η δεύτερη χώρα σε πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων…

Ακρίβεια: Η Ελλάδα δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωζώνη

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat,

στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, καταγράφοντας και πάλι αύξηση (0,9 της μονάδας).

Η Ελλάδα για έβδομο συνεχόμενο μήνα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρος της Ευρωζώνης (2,4%) και στον γενικό δείκτη κατατάσσεται έβδομη από το τέλος.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα των τροφίμων η χώρα αναδεικνύεται στη δεύτερη χειρότερη θέση, πίσω από τη Μάλτα. Στον γενικό δείκτη η χώρα κατατάσσεται 7η από το τέλος. Συγκεκριμένα ο πληθωρισμός στα τρόφιμα διαμορφώθηκε στο 5,3% (από 5,4% τον Μάρτιο), ενώ στη Μάλτα ήταν 5,9% (από 6,2% τον Μάρτιο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιου, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στα τρόφιμα σε ετήσια βάση σημειώθηκαν στο ελαιόλαδο (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρια (10,6%) και στο ρύζι (8,5%), ενώ κατά 12,5% αυξήθηκαν οι τιμές των μεταλλικών νερών - αναψυκτικών και χυμών τροφίμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσά, Πάνω, Γαλλία, Ιταλία Παραδείγματα,chrysa, pano, gallia, italia paradeigmata