Μήπως έκανε καλό στον ΠΑΟΚ το «Χ» στη Λαμία;

Ο ΠΑΟΚ κρατάει την κατάσταση στα χέρια του μια αγωνιστική πριν το φινάλε των play off της Super League αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον δημιουργείται το ερώτημα.. μήπως του έκανε καλό εν τέλει το «Χ» στη Λαμία;

Μια νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη την ερχόμενη Κυριακή (19/5, 20:00), θα στέψει τον δικέφαλο του βορρά πρωταθλητή

για τη σεζόν 2023/24.

Για να φτάσει όμως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτό το σημείο, έπρεπε να γυρίσει από μια «κόλαση» που η ίδια είχε δημιουργήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μήπως έκανε καλό στον ΠΑΟΚ το «Χ» στη Λαμία;

Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έκανε το 3χ3 με διαφορά πάθους και θέλησης. Στοιχεία που δύσκολα μπορεί να βρει μια ομάδα που παρουσιάζει εκείνο το αγωνιστικό πρόσωπο στις 24 Απριλίου στο ΔΑΚ Λαμίας.

Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, έκανε την εμφάνιση της μια ομάδα άνευρη, επηρεασμένη από τον πρόσφατο ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Conference League αλλά και εμφανή τα σημάδια κόπωσης.

Κανένα rotation δεν μπορούσε να αποκαταστήσει εκείνη την εικόνα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έβλεπε την πίεση να παίρνει τεράστιες διαστάσεις γύρω από την Τούμπα.

Κι όμως, το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Λαμία, η αποφυγή της ήττας στο φινάλε της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ίσως ήταν το κλειδί και ο λόγος για να γυρίσει ο διακόπτης.

Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Έκανε αυτή την γκέλα του, βάση για να λύσει τα προβλήματα του.

Η συνέχεια και τα τρία ντέρμπι με τους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος, απέδειξαν πως εκείνη η ισοπαλία, «χτύπησε» στον εγωισμό των παικτών του ΠΑΟΚ.

Η έκρηξη συναισθημάτων, όπως αυτή αποτυπώνεται στην παρακάμερα της αναμέτρησης ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός εξηγεί πλήρως την πίεση αλλά και τη θέληση που υπήρχε εντός των ασπρόμαυρων αποδυτηρίων μετά το «Χ» στη Λαμία.

Μπορεί αυτή η βαθμολογική απώλεια στο τέλος να στοιχήσει στον δικέφαλο του βορρά.. όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά αν ο ΠΑΟΚ θα είχε αυτή την εικόνα πίστης στον στόχο αν δεν είχε γκελάρει.

Εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι στιγμές ικανές να φέρουν τα πάνω κάτω. Εξαρτάται μόνο από το πως θα ερμηνεύσεις το εκάστοτε αποτέλεσμα.

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήπως, ΠΑΟΚ, Λαμία,mipos, paok, lamia