Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Χωράει σε Παναθηναϊκο ή Ολυμπιακό;

Μετά από τέσσερις εξαιρετικές χρονιές στο NBA, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έχοντας εξωγηπεδικά θέματα, βρέθηκε εκτός της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη και ο ΠΑΟΚ άρπαξε την ευκαιρία και τον έφερε στην Ελλάδα και την Basket League.

Ο Αμερικανός έδειξε από την αρχή το πόσο ποιοτικός

είναι, άλλωστε μιλάμε για παίκτη με μέσο όρο 15.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 5.0 ασίστ όσο πρόλαβε να αγωνιστεί στους Χιούστον Ρόκετς.

Πλέον έχει αρχίσει να μπαίνει στα μπλοκάκια πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που δεν υπάρχει στην Ευρώπη, ειδικά με τέτοια ποιότητα.

Μπορεί να αγωνιστεί παντού και να κάνει τη διαφορά αν έχει τη μπάλα στα χέρια του, κάτι που έδειξε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που κέρδισαν οι… πράσινοι στην παράταση με 99-96.

Εκεί πέτυχε τριπλ-νταμπλ παρακαλώ, έχοντας 21 πόντους με 12 ριμπάουντ και 10 τελικές πάσες, ενώ αγωνίστηκε 45 ολόκληρα λεπτά.

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Κολλάει ο Αμερικανός στους «Αιώνιους»;

Μετά από τις εμφανίσεις που έχει κάνει, πολλοί οπαδοί των δύο «αιωνίων» υποστηρίζουν ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρέπει να κινηθούν για την απόκτηση του.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την περίπτωση του. Σίγουρα σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ θα κολλούσε εξαιρετικά.

Ειδικά με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο, θα του έδινε πολλές ελευθερίες και την μπάλα στα χέρια του, για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Βέβαια έχοντας ένα ρόστερ που διαθέτει τον Κέντικ Ναν και τον Κώστα Σλούκα, ίσως να υπήρχε ένα θέμα για το ποιος θα παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις και επιλογές.

Εκτός αν κάποιος αποφασίσει για το καλό της ομάδας, να βάλει το «εγώ» του κάτω από όλα αυτά και να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο.

Ο Ολυμπιακός τώρα είναι πολύ δύσκολο να εντάξει έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ του, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ξεκαθαρίσει ότι δίνει περισσότερη βάση στο ομαδικό μπάσκετ.

Στους «ερυθρόλευκους» με τις συνεχόμενες αλλαγές που κάνουν στην επίθεση και την σκληρή άμυνα που διαθέτουν, δύσκολα θα προσαρμοστεί ένας παίκτης που θέλει τόσο την μπάλα στα χέρια του και μπορεί να έχει απαιτήσεις να αγωνίζεται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αυτό το θέμα όπως λέγεται και με τον Κώστα Σλούκα, αφού προτιμούσε να μοιράζει τον χρόνο στους παίκτες του, κάτι που έκανε ακόμα και τη φετινή περίοδο, αν και οι πολλές απουσίες σε αρκετά ματς, δεν του το επέτρεψαν.

Βέβαια ο πρώην παίκτης του NBA, με μία ατάκα του αποθέωσε τον Έλληνα κόουτς, λέγοντας ότι του αρέσει το μπάσκετ που παίζει και γι’ αυτό διαλέγει τον Ολυμπιακό για το Final-4.

– Hey Kevin do you follow the Euroleague?
– I only watched the playoffs.
– Your predictions for the Final 4?
– I like Bartzokas ball so I take Olympiacos.

Όχι δεν ξέρει.#OlympiacosBC pic.twitter.com/lX0R0BScFY

— The judge (@tjgoul) May 17, 2024

Φυσικά ο ίδιος ο Αμερικανός έχει στόχο να επιστρέψει στον NBA και αν δεν το κάνει, ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη του επιλογή. Μένει να δούμε αν κάτι τέτοιο τελικώς επιβεβαιωθεί ή μπορεί να έχουμε κάποια έκπληξη.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα