WRC Ανακαλύπτοντας τη Λετονία

09:12 3/5/2024 - Πηγή: Sportime

WRC Λετονία:Το καλοκαίρι του 2024, η Λετονία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Να είστε εκεί και να παρακολουθείτε τους πιο ικανούς οδηγούς ράλι στον κόσμο στα θρυλικά στάδια Kurzeme στον αγώνα για δευτερόλεπτα και τη νίκη!

Το ράλι ξεκινά το ταξίδι του από τη Ρίγα, περνώντας από το Kurzemi μέχρι να φτάσει στην πόλη των θαλάσσιων κυμάτων και ανέμων – Liepāja – το καλοκαίρι

του 2024, μας περιμένει ένας από τους πιο φιλόδοξους αθλητικούς αγώνες που έγιναν ποτέ στη Λετονία και χάρη στις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης, θα είναι η μεγαλύτερη και πιο εκτενής γιορτή μηχανοκίνητου αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Λετονία.

Το ράλι της Λετονίας, που παρουσιάστηκε φέτος στην ελίτ αντί για την Εσθονία, παρουσίασε το πρόγραμμά του μεταξύ 18 και 21 Ιουλίου. Συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδικών διαδρομών που πραγματοποιήθηκαν μόνο μία φορά, η διαδρομή προσφέρει 300,33 km χωρισμένα σε 20 στάδια.

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση του

WRC Λετονία:  Η Λετονία αποτελεί τη μόνη πραγματική καινοτομία στο παγκόσμιο ημερολόγιο του 2024 Και πάλι… Στην πραγματικότητα δεν είναι εντελώς νέα δημιουργία αφού η διοργάνωση ανήκε στο ERC από το 2013. Έχει τεθεί σε εφαρμογή μια εναλλαγή με τη Γειτονική Εσθονία που ανακτά το ERC της Λετονίας. κατάταξη πριν αντιστραφούν ξανά οι ρόλοι το 2025.

Για αυτό το πρώτο σε αυτό το επίπεδο, υπήρχαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο να βρεθούν 300 χλμ. ειδικών, αλλά αυτό θα γίνει τελικά. Οι 20 τομείς που επιλέχθηκαν αντιπροσωπεύουν 310 km. Τα πληρώματα που έχουν ήδη αγωνιστεί σε αυτή τη διοργάνωση στο παρελθόν θα βρουν ενότητες δανεισμένες από προηγούμενες εκδόσεις. Επομένως, δεν θα εκπλαγούν να εξελιχθούν σε πολύ γρήγορους δρόμους (ο Martins Sesks κέρδισε με μέσο όρο 113 km/h το 2023). Εάν το τμήμα παραμένει κοντά σε αυτό που ασκείται αλλού με ομάδες ειδικών διαδρομών που επαναλαμβάνονται σε δύο ώρες της ημέρας, υπάρχουν επίσης αρκετές διαδρομές που θα έχουν μόνο ένα πέρασμα που συχνά δημιουργεί κενά.

Αυτό θα γίνει από την Πέμπτη. Το service park εδρεύει στη Liepaja στη δυτική ακτή της χώρας. Το shakedown Cimdenieki (3 χλμ.) θα διεξαχθεί εκεί το πρωί (από τις 6:31 π.μ. στη Γαλλία, πρόκειται να τσιμπήσει…) πριν οι αγωνιζόμενοι πάνε στη Ρίγα (216 χλμ. ανατολικά) για την τελετή εκκίνησης και 10,80 χλμ υπερειδ.

Αγώνας στην περιοχή Talsi, 140 χλμ. βορειοανατολικά της Liepaja, το στάδιο της Παρασκευής θα αποτελείται από ένα βρόχο τριών ετάπ που θα τρέξει δύο φορές με ζώνη αλλαγής ελαστικών το μεσημέρι. Το Σάββατο, η εκδήλωση θα πλησιάσει το νευρικό κέντρο χρησιμοποιώντας δρόμους στην περιοχή Kuldiga και Dienvidkurzeme. Παραδόξως, αυτό το στάδιο θα περιλαμβάνει ένα μόνο ES το οποίο θα αντιμετωπιστεί δύο φορές. Οι άλλοι 6 θα βιώσουν ένα μόνο πέρασμα. Τέλος, με 62,84 χλμ αντίθετα την τελευταία μέρα, η «χρυσή Κυριακή» δεν θα είναι εύκολη διαπραγμάτευση. Θα πραγματοποιηθεί όχι μακριά από τη Liepaja όπου θα διοργανωθεί το τελικό βάθρο.

Παρασκευή 19 Ιουλίου WRC Λετονία:

Τμήματα υψηλής ταχύτητας στην περιοχή Tukuma, περιοχή Talsi και Talsi
Χάρτης της Λετονίας με τα στάδια της Παρασκευής

Σάββατο 20 Ιουλίου WRC Λετονία:
Διαδρομές ταχύτητας στην περιοχή Kuldīga, στην περιοχή Southern Kurzeme και ράλι στη Liepāja
Χάρτης της Λετονίας με τα στάδια του Σαββάτου

Κυριακή 21 Ιουλίου WRC Λετονία:
Τμήματα ταχύτητας στην περιοχή South Kurzeme
Τελετή απονομής στην πόλη ράλι Liepāja

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα