Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ACANDIA στην πόλη της Ρόδου με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και δημοσιογράφοι οι οποίοι θα αναπτύξουν καίρια θέματα που σχετίζονται τόσο με την ανάπτυξη της περιφέρειας και ειδικά της νησιωτικής, όσο και με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τα δύο ζητήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Οι

προκλήσεις που παρουσιάζονται κυρίως σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του προορισμού που είναι και το ζητούμενο σήμερα, θα αποτυπωθούν μέσα από τις εμπεριστατωμένες διαλέξεις των ομιλητών ενώ θα αναδειχτεί και ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και των τοπικών κοινωνιών.

Στην διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα αναδειχθεί ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης στην ανάδειξη της προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με τα κέντρα λήψης αποφάσεων για να επικοινωνήσουν δράσεις πρωτοβουλίες και ενέργειες που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα