Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2: Ο “μικρός μάγος” Ποντένσε τον έστειλε Ευρώπη! (highlights)

O Ολυμπιακός επέστρεψε απ’ το 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Ποντένσε κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 και με τον βαθμό της ισοπαλίας να ολοκληρώσει τρίτος τη σεζόν με 74 βαθμούς, δύο περισσότερους απ’ τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ για το “τριφύλλι” οι Μπακασέτας (45+5′) και Μπερνάρ (59′), ενώ για τον Ολυμπιακό οι Ποντένσε (73′) και Γιόβετιτς (81′). Στο φινάλε ο Ποντένσε αποβλήθηκε με δεύτερη

κίτρινη κάρτα. Πλέον ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας το προσεχές Σάββατο (25/05, 20.30, MC LIVE Novasports.gr).

Πως ξεκίνησαν

Ο Παναθηναϊκός του Χρήστου Κόντη ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν στην εστία, Χουάνκαρ, Αράο, Γεβντάι, Κότσιρας στάθηκαν στην άμυνα, Πέρεθ, Μπακασέτας και Τσέριν ήταν η τριάδα των χαφ, Μπερνάρ, Μαντσίνι και Γερεμέγεφ επιχείρησαν μεσοεπιθετικά.

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε με Τζολάκη στην εστία, στην άμυνα στάθηκαν οι Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος και Ροντινέι, η τριάδα των χαφ ήταν οι Έσε, Όρτα και Καρβάλιο, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί.

Έχασε ευκαιρίες το “τριφύλλι”, νωχελικός Ολυμπιακός

Στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά με τρεις χαμένες ευκαιρίες! Αρχικά ο Γερεμέγεφ βρέθηκε απέναντι απ’ τον Τζολάκη, αλλά ο Κάρμο πρόλαβε να τον κλείσει, πριν ο Σουηδός φορ πλασάρει τον πορτιέρε των Πειραιωτών. Στο 3′ ο Μαντσίνι βρέθηκε σε καλή θέση στα δεξιά και μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, δοκίμασε κάτι σαν σέντρα σουτ, αλλά ο Τζολάκης απομάκρυνε. Οι ευκαιρίες του “τριφυλλιού” τρίτωσαν στο 7′, όταν ο Γερεμέγεφ προσπάθησε να πάρει την προβολή προ του Τζολάκη, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας έκοψε και αυτή τη φάση με αυτοθυσία. Στο 10′ ο Μπακασέτας πραγματοποίησε παράλληλη πορεία στα όρια της περιοχής και σούταρε, αλλά και πάλι ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Στο 21′ ήρθε ακόμα μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Μαντσίνι βρήκε διάδρομο και σούταρε έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Τζολάκη. O Παναθηναϊκός έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 26′ όταν ο Γερεμέφεφ δέχτηκε την πάσα του Μπακασέτα και βρέθηκε απέναντι απ’ τον Τζολάκη, ωστόσο το πλασέ του Σουηδού ήταν άστοχο. Στο 31′ οι “πράσινοι” ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ρέτσου σε γύρισμα του Μαντσίνι, ωστόσο η φάση ήταν “καθαρή”. Ο Τζολάκης στο 39′ έστειλε σε κόρνερ την μπάλα μετά από δυνατό σουτ του Μαντσίνι!

Μια ανάσα απ’ το γκολ με δοκάρι Μπακασέτα!

Στο 45′ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ με δοκάρι! Ο Μπακασέτας βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε δυνατά, ο Ρέτσος βρήκε την μπάλα μετά από υπερέκταση, τόσο όσο, ώστε να χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη! Στη συνέχεια της φάσης ο Ποντένσε έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά και σούταρε αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε σχετικά εύκολα σε κόρνερ.

Πήρε το προβάδισμα που άξιζε ο Παναθηναϊκός!

Στο φινάλε του ημιχρόνου η μπάλα κινήθηκε στα δεξιά της περιοχής απ’ τον Μπακασέτα και ο Ρίτσαρντς προσπάθησε να κόψει με παρόρμηση με αποτέλεσμα να ανατρέψει τον Μαντσίνι! Το πέναλτι δόθηκε απευθείας και ο Παναθηναϊκός βρήκε δίκτυα με τον Μπακασέτα. Ήταν το 5ο γκολ του Έλληνα μεσοεπιθετικού στα playoffs και 7ο συνολικά στη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με 8 τελικές το πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων οι 3 στον στόχο, ένα δοκάρι και φυσικά το γκολ του Μπακασέτα. Οι “πράσινοι” κέρδισαν την κατοχή της μπάλας με 56%, ενώ είχε σαφώς καλύτερο ποσοστό σε ολοκλήρωση μεταβιβάσεων με 76%, έναντι 64% του Ολυμπιακού. Ο Χρήστος Κόντης “σημάδεψε” την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, εκθέτοντας τον Ρίτσαρντς ο οποίος κέρδισε μόλις 3 μονομαχίες απ’ τις 7 που ενεπλάκη, ενώ έχασε 8 φορές την κατοχή της μπάλας.

Κίνηση Μεντιλίμπαρ με Ιμπόρα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε διορθωτική κίνηση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ιμπόρα να παίρνει τη θέση του ανεμικού Καρβάλιο. Ο Ισπανός προσπάθησε να βοηθήσει άμεσα. Στο 51′ ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λοντίγκιν έδιωξε σε έναν χώρο που ήταν ο Ιμπόρα, ο Ισπανός δοκίμασε το σουτ και η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Ποντένσε. Μετά το σουτ του Πορτογάλου η μπάλα έφτασε στον Ελ Κααμπί ο οποίος ήταν μόνος αλλά σούταρε ψηλά άουτ!

Στο 56′ ο Αράο έκανε λάθος και ο Όρτα κέρδισε τη μπάλα, αλλά πρόλαβε ο Πέρεθ και τον σταμάτησε με ρίσκο πριν ο Πορτογάλος εκτελέσει μέσα από την περιοχή.

Αποχαιρετιστήρια γκολάρα του Μπερνάρ!

Ο Παναθηναϊκός αν και δέχτηκε πίεση απ΄τον Ολυμπιακό στο ξεκινημα του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ο Χουάνκαρ πέρασε στον Μπερνάρ ο οποίος κινήθηκε ατομικά και τελείωσε τη φάση με επιτυχία! Ήταν το 11ο γκολ του Βραζιλιάνου στη σεζόν και 5ο στα playoffs! Στο 65′ ο Βιλένα πέρασε στη θέση του Τσέριν και ο Παλάσιος σ’ εκείνη του Μαντσίνι. Ήταν το τελευταίο ματς του Μπερνάρ στο “Απόστολος Νικολαϊδης” καθώς ακολουθεί μόνο ο τελικός κυπέλλου με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό.

Σόου Ποντένσε με δοκάρι, γκολ… μαγεία και ασίστ Ευρώπης!

Ο Ποντένσε ανέλαβε ηγετικό ρόλο και προσπάθησε να πάρει απ΄το χέρι τον Ολυμπιακό. Στο 67′ ο Πορτογάλος συνεργάστηκε με τον Γιόβετιτς, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Στο 73′ ο Ποντένσε έκανε συνεχόμενες ντρίμπλες πάνω στον Βιλένα έξω από την περιοχή και αποφάσισε να σκάψει την μπάλα διαγώνια πάνω από τον Λοντίγκιν για να μειώσει σε 2-1! Μάλιστα μερίδα φίλων του Παναθηναϊκού χειροκρότησε τον Πορτογάλο σε μια όμορφη και σπάνια στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Στο 78′ ο Ροντινέι σεντραρε από δεξιά και ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 76′ ο Κίνι μπήκε στο ματς αντί του Ρίτσαρντς, ενώ Βέρμπιτς και Ζέκα πήραν θέσεις αντί των Μπερνάρ και Χουάνκαρ. Ως λύση ανάγκης επιστρατεύθηκε ο Βιλένα σαν αριστερό μπακ. Στο 81′ ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γιόβετιτς νίκησε στον αέρα τον Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2! Ήταν το 8ο γκολ του Μαυροβούνιου στη σεζόν και 2ο στα playoffs.

Στο 89′ ο Ποντένσε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, καθώς ο Πορτογάλος καθυστέρησε να αποχωρήσει απ’ τον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Σπόραρ να υπερβάλλει τραβώντας τον προς τα έξω. Αρκετοί παίκτες μπήκαν στον διαπληκτισμό και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να επέλθει η ψυχραιμία! Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη σημαντική φάση και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο του UEFA Europa Conference League της επόμενης περιόδου και θα προσπαθήσει να το… αναβαθμίσει κατακτώντας τη διοργάνωση στον τελικό της 29ης Μαϊου απέναντι στη Φιορεντίνα (22.00, MC Live Novasports.gr).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν – Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77’ Βέρμπιτς)– Πέρεθ, Τσέριν (65’ Βιλένα), Μπακασέτας – Μπερνάρ (77’ Ζέκα), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Γερεμέγεφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι)– Έσε, Όρτα (61’ Ζέλσον), Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα) – Φορτούνης (61’ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα